227
Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για την πανδημία τη Δευτέρα | ΕΡΤ

ΕΟΔΥ: Στις ηλικίες 18-24 η μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα – Ποιες περιοχές είναι σε βαθύ κόκκινο

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για την πανδημία τη Δευτέρα
|ΕΡΤ

ΕΟΔΥ: Στις ηλικίες 18-24 η μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα – Ποιες περιοχές είναι σε βαθύ κόκκινο

Η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρώπη, μετά την Κύπρο, στον αριθμό των τεστ που διενεργεί για τον κορονοϊό στον γενικό πληθυσμό, όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Περικλής Ζαούτης, σε έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία.

Ο ίδιος χτύπησε καμπανάκι για τις περιοχές της χώρας που έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται, όπως ανέφερε, για τα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Αττική, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και ρεπορτάζ του Protagon.

Αναφορικά με τις ηλικίες, όπως ανέφεραν οι ειδικοί του ΕΟΔΥ, υπάρχει συνεχόμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν καταγράφεται αυξητική τάση.

Οπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής, υπάρχει μια αύξηση του ποσοστού των επαναλοιμώξεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ενώ για τις νοσηλείες υπάρχει αύξηση που, όμως, δεν μεταφράζεται σε αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στις ΜΕΘ.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ τόνισαν πως η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται σε περιοχές με ενεργή τουριστική δραστηριότητα.

Ο κ. Ζαούτης παρουσίασε πίνακες που δείχνουν, όπως είπε, πως «όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο με την πανδημία, όλα τα κράτη έχουν αύξηση τον αριθμό κρουσμάτων. Αύξηση υπάρχει και στον αριθμό θετικότητας, με βάση των αριθμό των τεστ που διεξάγει το κάθε κράτος».

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Ομικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5, «σαρώνουν» σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...