305
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (αριστερά) και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε πρόσφατη ενημέρωση στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας | George Vitsaras /SOOC

Εκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά το απόγευμα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (αριστερά) και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε πρόσφατη ενημέρωση στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
|George Vitsaras /SOOC

Εκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά το απόγευμα

Σε έκτακτες ανακοινώσεις, οι οποίες πιθανόν αφορούν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να προχωρήσει στις 7:00 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, η οποία αναμένεται να εξετάσει όλα τα νεότερα δεδομένα και να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για τα μέτρα που θα αρθούν ή θα ληφθούν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι εντός της επιτροπής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των ειδικών σχετικά με το αν θα πρέπει η χώρα να ανοίξει ή όχι.

Υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που είναι αντίθετοι, ενώ κάποιοι άλλοι τάσσονται υπέρ μιας εξαιρετικά μικρής χαλάρωσης των μέτρων, ώστε να «αναπνεύσουν» οι πολίτες.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι υπέρμαχοι των ανοίγματος, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε σπίτια και άλλους χώρους που οδηγούν σε αύξηση κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προανήγγειλε απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Θεωρώ ότι θα ήταν λογικό μέτρο η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, ωστόσο αυτό θα το εισηγηθεί η επιτροπή, δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τις αποφάσεις της. Υπάρχει μενού επιλογών, η επιτροπή κρίνει τα δεδομένα», είπε η κυρία Πελώνη.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, τόνισε ότι είναι προτεραιότητα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής, παρότι το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να ανοίξει κανονικά το λιανεμπόριο, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν διαμηνύσει ότι το click away δεν αποτελεί άνοιγμα, δεν φαίνεται να υιοθετείται προσώρας αυτή η άποψη και από τους λοιμωξιολόγους.

Εξάλλου, οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω αύξηση νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, αφού η πανδημία στη χώρα μας δεν λέει να καμφθεί και το επιδημιολογικό φορτίο έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...