530
Ο Κιν Γκανγκ, ο σκανδαλοποιός, χαιρετάει... τον πλάτανο: πατέρας εκτός γάμου, με γιο αμερικανάκι και μάνα δανεική ώστε να γίνει «μάνα» η καλή του (στην ένθετη φωτό) | REUTERS/Thomas Peter και web

Εξώγαμο και με παρένθετη μητρότητα το παιδί του κινέζου ΥΠΕΞ – πώς να γλίτωνε;

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 18:13
Ο Κιν Γκανγκ, ο σκανδαλοποιός, χαιρετάει... τον πλάτανο: πατέρας εκτός γάμου, με γιο αμερικανάκι και μάνα δανεική ώστε να γίνει «μάνα» η καλή του (στην ένθετη φωτό)
|REUTERS/Thomas Peter και web

Εξώγαμο και με παρένθετη μητρότητα το παιδί του κινέζου ΥΠΕΞ – πώς να γλίτωνε;

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 18:13

Το σίριαλ με το εξώγαμο αμερικανάκι που «έκαψε» τον –πρώην, πλέον– υπουργό Εξωτερικών της Κίνας δεν σταματάει να εκπλήσσει και να προκαλεί το παγκόσμιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Νεότερα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το Κόμμα δεν φοβήθηκε μόνο την αμερικανική υπηκοότητα του υιού του Κιν Γκανγκ. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που το ενόχλησαν, διότι και αντιβαίνουν στο ηθικό ανάστημά του και εμπίπτουν στη μαρξιστικολενινιστική απέχθεια για την «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Δεν φτάνει που ο Γκανγκ τα έμπλεξε στις ΗΠΑ με τη ρεπόρτερ από το Χονγκ Κονγκ και απέκτησε παιδί από αυτήν, ακόμη η διαδικασία που ακολούθησε η καλή του είναι απαγορευμένη στην Κίνα. Δηλαδή; Η 40χρονη ερωμένη του 57χρονου πρώην υπουργού χρησιμοποίησε τον τρόπο της παρένθετης μητρότητας για να γίνει «μάνα». Τη σκανδαλώδη υπόθεση αλατοπιπέρωσαν οι Financial Times«η ροζ» εφημερίδα», καλαμπούρισε η Corriere della Sera, παίζοντας με το χρώμα του χαρτιού της, διότι με την εγκυρότητά της δεν παίζεις.

Η χρησιμοποίηση μιας γυναίκας –κάποιας Αμερικανίδας σε ανέχεια, προφανώς– σαν μηχανή αναπαραγωγής δεν απασχόλησε και πολύ τα media – από ηθικής απόψεως, δηλαδή. Το έντυπο του Σίτι επικαλέστηκε «γνώστες των αληθών γεγονότων» για να γράψει ότι το παράνομο ζευγάρι είχε παρελθόν στη Βρετανία, πολύ πριν από την αμερικανική κρεβατοκάμαρά του. Γνωρίστηκαν στο Λονδίνο, όταν υπηρετούσε εκεί ως πρεσβευτής ο Γκανγκ. Αρχισαν να βγαίνουν ραντεβού το 2010. Η ρεπόρτερ μόλις είχε αποφοιτήσει από το Κέιμπριτζ.

Φυσικά, οι FT αναφέρθηκαν στο «φιρμάνι» του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ότι τα στελέχη του Κόμματος δεν πρέπει να έχουν «γκρίζες ζώνες» στην προσωπική ζωή τους, αλλά και στη θεωρία ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να είχαν εξαφθεί και αυτές με το ερωτικό πάθος του ζεύγους και, κατ’ αυτόν τον οργιώδη (από γεωπολιτικής απόψεως) τρόπο, να είχε πάρει άλλη τροπή η υπόθεση, ακόμη χειρότερη για την Κίνα και για το Κόμμα.

Η Corriere συνόψισε: «Γνωρίζουμε ότι η ρεπόρτερ έχει αναγνωριστεί ως Φου Σιαοτιάν, υπάλληλος του Phoenix TV του Χονγκ Κονγκ. Τον Νοέμβριο του 2022 απέκτησε έναν γιο, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομα του πατέρα του. Εννέα μήνες νωρίτερα, η Φου είχε πάρει συνέντευξη από τον Κιν». Με τα γεννητούρια ξέσπασε και ο θόρυβος στα social media. Η πατρότητα αποδόθηκε στον Γκανγκ, τότε πρέσβη, μετέπειτα υπουργό και νυν τίποτα. «Περιέργως πώς, οι λογοκριτές του Πεκίνου άφησαν ελεύθερα όλα τα σχετικά σχόλια».

Το προσάναμμα στα κουτσομπολιά και στις φήμες έβαλε η ίδια η ρεπόρτερ, με το χεράκι της, όταν ανήρτησε στους δικούς της «κοινωνικούς λογαριασμούς» φωτογραφία της με το βρέφος και δίπλα της τη συνέντευξη του Γκανγκ. Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια; Αυτό που όλοι καταλαβαίνουν.  Πάντως ύστερα από αυτήν την ανάρτηση η ρεπόρτερ δεν εμφανίζεται στην τηλεόραση εδώ και μήνες, ούτε παίζει με τα social media. Εκοψε και το τηλέφωνό της.

Ο καλός της, πάλι, δεν περνάει καλύτερα. «Ολες οι αναφορές στον Γκανγκ έχουν διαγραφεί από τον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών». Πάντως οι Ιταλοί άφησαν το παράθυρο μισάνοιχτο αναφορικά με την επιστροφή του σε πόστο ευθύνης: «Ο Γκανγκ ήταν εκ των εμπίστων του Σι, πολύ κοντά του, συνεπώς δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ξανά στο πολιτικό προσκήνιο». Αισιόδοξη φράση – κοντά στα 100 εκατομμύρια είναι πια τα μέλη του Κόμματος, νέο αίμα και, ασφαλώς, εξίσου καρπερό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...