306
Ο Αντριου είναι γνωστό ότι ήταν φίλος του δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν | REUTERS/Toby Melville/File Photo

Εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στον πρίγκιπα Αντριου και τη Βιρτζίνια Τζιούφρι

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 22:04
Ο Αντριου είναι γνωστό ότι ήταν φίλος του δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν
|REUTERS/Toby Melville/File Photo

Εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στον πρίγκιπα Αντριου και τη Βιρτζίνια Τζιούφρι

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 22:04

O πρίγκιπας Αντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρι, η Αμερικανίδα που τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση, κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέφεραν οι δικηγόροι της ενάγουσας σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, 61 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, πρώην θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ο Αντριου, η δίκη του οποίου ενώπιον αστικού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη ακόμη δεν έχει πάρει ημερομηνία, διέψευδε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα του Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.

Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Αντριου θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρι.

«Ο πρίγκιπας Αντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κυρίας Τζιούφρι και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Αντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κυρίας Τζιούφρι και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο.

Η Τζιούφρι κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Επστάιν.

Με τη σημερινή εξέλιξη ο πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο.

H εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο ενώ και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν επίσης να σχολιάσουν την είδηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...