619
Η Αχτσιόγλου μοιάζει να δείχνει στον Ηλιόπουλο την έξοδο -διακρίνεται και ο Αρ. Μπαλτάς, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου από τον «βούρκο» του ΣΥΡΙΖΑ ως τις 10 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 09:10
Η Αχτσιόγλου μοιάζει να δείχνει στον Ηλιόπουλο την έξοδο -διακρίνεται και ο Αρ. Μπαλτάς, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου από τον «βούρκο» του ΣΥΡΙΖΑ ως τις 10 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 09:10

Μένουν μέχρι να φύγουν. Η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ομάδας της Εφης Αχτσιόγλου (οι γνωστοί και ως «6+6»), έγινε την Κυριακή για να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις, στη σκιά του σχίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της πλευράς του νέου αρχηγού, Στέφανου Κασσελάκη, και των βασικών παραγόντων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Το συμπέρασμα; Το κλίμα είναι τόσο τοξικό και η κατάσταση τόσο μη αναστρέψιμη, που η αποχώρηση δεν είναι ζήτημα του αν θα συμβεί αλλά του πότε θα συμβεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γνωστός «στρατός» των τρολ, που πλέον έχουν συμπαραταχθεί με τον κ. Κασσελάκη και τους συν αυτώ, δεν δίσταζαν να επιτεθούν με ανοίκειες και χυδαίες εκφράσεις σε όποιον από την ομάδα της κυρίας Αχτσιόγλου εκφραζόταν επικριτικά για την παρούσα κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ –ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Α’ Αθηνών, ο οποίος τόλμησε να κάνει λόγο για «βούρκο», δέχτηκε μπαράζ επιθέσεων, με συνέπεια να χρειαστεί να κάνει μια ανάρτηση αργά το βράδυ, κάνοντας λόγο για «ψηφιακό λιντσάρισμα».

Τα ίδια –και χειρότερα καθώς εδώ μιλάμε για ιατρικά δεδομένα– αντιμετώπισε η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Παύλο Πολάκη, βουλευτή Χανίων και «προστάτη» του κ. Κασσελάκη.

Συνέπεια όλων αυτών, σε συνδυασμό με τη δημοσκοποπική περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, ήταν να βγει μια διαρροή το βράδυ της Κυριακής από την ομάδα των «6+6» που ανέφερε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», προεξοφλώντας δηλαδή την αποχώρηση, πιθανότατα και πριν από τα Χριστούγεννα.

«Η κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις, δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», σημείωσαν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των «6 + 6», στην οποία έλαβαν μέρος μέσω Zoom περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. H τηλεσύσκεψη κράτησε πάνω από εννέα ώρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα, αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση, επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις». Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αποφασίστηκε συντεταγμένη πορεία εξόδου με χρονικό όριο τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 9-10 Δεκεμβρίου και με εξουσιοδότηση για τον χειρισμό στο Συντονιστικό της ομάδας.

Η ίδια η κυρία Αχτσιόγλου στην τοποθέτησή της στην τηλεδιάσκεψη των «6+6» έκανε λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία, για την οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είχε κινηθεί διαφορετικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Επεσήμανε επίσης ότι δόθηκε χρόνος μετά την εκλογή Κασσελάκη, αλλά ότι οι επιλογές που ακολουθήθηκαν από τη νέα ηγετική ομάδα ήταν «διχαστικές».

Το ζήτημα είναι πόσοι είναι στην ομάδα Αχτσιόγλου, για την ακρίβεια πόσοι βουλευτές είναι: είναι επτά ή εννέα; Διότι αν είναι εννέα, μαζί με τους δύο της «Ομπρέλας» που έχουν ήδη αποχωρήσει (Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτυ Πέρκα) συγκροτούν εύκολα και άμεσα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν είναι όμως επτά, δεν πιάνουν το όριο των 10 βουλευτών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...