180
Νέο «λαβράκι» στη Μύκονο | YouTube

Εξι (ακόμη) λουκέτα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο για φοροδιαφυγή

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2023, 10:15
Νέο «λαβράκι» στη Μύκονο
|YouTube

Εξι (ακόμη) λουκέτα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο για φοροδιαφυγή

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2023, 10:15

Οι διασταυρώσεις μεταξύ εισπράξεων στα POS και τις ταμειακές μηχανές καταστημάτων ανά τη χώρα, έφεραν νέα λουκέτα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε Μύκονο, Πόρο και το κέντρο της Αθήνας.

Μέσω των συνεχιζόμενων διασταυρώσεων, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ  εντόπισαν πέντε επιχειρήσεις εστίασης – τέσσερις στην πρωτεύουσα και μία στον Πόρο- καθώς και ένα κατάστημα ρούχων στην Μύκονο, οι οποίες ενώ είχαν δεχθεί πληρωμές μέσω POS, δεν εξέδωσαν ποτέ απόδειξη, ή/και δεν τη διαβίβασαν στην ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, στα Πετράλωνα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρέθηκαν τέσσερα καταστήματα να μην έχουν διαβιβάσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 682.000 ευρώ. Πλέον του 48ωρου λουκέτου, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 43.000 ευρώ.

Αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στον Πόρο, το οποίο δεν είχε εκδώσει, ούτε διαβιβάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ.

Στη Μύκονο, γνωστό κατάστημα ρούχων σφραγίστηκε επειδή εντοπίστηκε να μην έχει διαβιβάσει 424 αποδείξεις, συνολικής αξίας 61.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ψηφιακών ελέγχων που διενεργεί εδώ και μήνες η ΑΑΔΕ, το MyDATA σαρώνει ήδη πάνω από 1,1 εκατομμύριο επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις) για συναλλαγές που αγγίζουν το 1 τρισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...