738
O Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Αρειο Πάγο | InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εξεταστική για την παρακολούθησή του ζητάει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 19:41
O Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Αρειο Πάγο
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εξεταστική για την παρακολούθησή του ζητάει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 19:41

Συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησής του ζήτησε από την Κρήτη, όπου και βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του μετά τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Αρχικά, ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε πως πριν από δέκα ημέρες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, σύμφωνα και με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να επισημάνει πως «όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο».

«Σήμερα, μετά από όλα αυτά, παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως «το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει».

«Είναι απαράδεκτο», συνέχισε, «σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», και διερωτήθηκε: «Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη;».

«Οκτώ χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ελλήνων πολιτών. Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα».

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου και σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχαν τοποθετηθεί για τις εξελίξεις της Παρασκευής ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση ενώ ο βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για ευθύνες που βαραίνουν «απευθείας τον Πρωθυπουργό», τον οποίο κάλεσε, μάλιστα, «αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό του καθήκον, να προκηρύξει εκλογές» (περισσότερα εδώ).

Αναμένεται κλήση Ανδρουλάκη από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ προκειμένου να ενημερωθεί

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου νωρίτερα την Παρασκευή, «ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», με την παραίτησή του να γίνεται δεκτή.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην παραίτηση του διοικητή της κ. Κοντολέοντος κυβερνητικά στελέχη επίσης μίλησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, για «λανθασμένες ενέργειες» που όμως «δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια».

Αναφέρθηκαν, συγκεκριμένα, σε υπόθεση «νόμιμης επισύνδεσης με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου» και επεσήμαναν πως «αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ».

Ανακοινώθηκε, εξάλλου, πως νέος Διοικητής της ΕΥΠ ανέλαβε ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την παραπάνω υπόθεση, μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής, καθώς και τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη, στο άμεσο μέλλον.

Ο Ανδρουλάκης «δεν ανταποκρίθηκε» σε προσπάθεια επικοινωνίας της κυβέρνησης – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ η κυβέρνηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διά του κ. Γεραπετρίτη. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ανταποκρίθηκε.

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στα περί εκλογών, τέλος, επανεπιβεβαίωσαν ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια», ανέφεραν, από την πλευρά τους, πηγές της Χαριλάου Τρικούπυη, κατά το ίδιο Μέσο.

«Καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ολα στο φως», κατέληξαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...