360
| CreativeProtagon

Εξεταστική για Τέμπη: Καβγάς Τζάκρη-Παφίλη στη Βουλή για το… «δεκανίκι της ΝΔ»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 16:11
|CreativeProtagon

Εξεταστική για Τέμπη: Καβγάς Τζάκρη-Παφίλη στη Βουλή για το… «δεκανίκι της ΝΔ»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 16:11

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για το… «δεκανίκι» ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής όπου συζητείται ο προγραμματισμός της συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρωταγωνιστές του επεισοδίου η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης,

Ολα άρχισαν ότι η κυρία Τζάκρη  αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης» σε συνέχεια της εμπρηστικής ανακοίνωσης της Κουμουνδούρου (εδώ) για το δικο του αίτημα για Προανακρτική με ευθείες βολές κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, όταν ο κ. Παφίλης άκουσε από την κυρία Τζάκρη το «Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ», αντέδρασε οργισμένος λέγοντας:

«Δεκανίκι της Ν.Δ είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της Ν.Δ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες…».

Στο καβγά παρενέβη και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ: «Καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και πέμπτη φάλαγγα…».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης ότι κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη (για παράβαση καθήκοντος) και Κώστα Καραμανλή (για απιστία και παράβασης καθήκοντος).

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, κατέθεσε τη Δευτέρα  αίτημα για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών».

Στόχος, να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην Υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ κ.κ. Χρ. Σπίρτζη και Κων. Καραμανλή, που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» και οι οποίες οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στην απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...