183
Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος έγινε με τη συνεργασία τριών χωρών | Interpol

Δίκτυο μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με κλεμμένα σκάφη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2022, 19:04
Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος έγινε με τη συνεργασία τριών χωρών
|Interpol

Δίκτυο μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με κλεμμένα σκάφη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2022, 19:04

Η Europol εξάρθρωσε εγκληματικό δίκτυο που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ιταλία κυρίως με γιοτ, με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι συνελήφθησαν σε εφόδους στην Αλβανία, την Ελλάδα και την Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, που ανέφερε ότι το δίκτυο ήταν ενεργό και στις τρεις χώρες, καθώς και στην Τουρκία, από τις αρχές του 2020.

Η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης από το 2015. Από το 2020 ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων φτάνει στην Ιταλία από την Τουρκία δια θαλάσσης, αναφέρει η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη Europol, τουλάχιστον 1.100 μετανάστες έχουν διακινηθεί από το δίκτυο που είχε περί τα 80 μέλη. Η δραστηριότητα του απέφερε «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Οι περισσότερες μεταφορές, αναφέρει το Reuters, πραγματοποιήθηκαν δια θαλάσσης από την Τουρκία στην Ιταλία κυρίως με πλοία αναψυχής, αλλά και δια ξηράς από την Ελλάδα στην Ιταλία μέσω Αλβανίας. Οι διακινητές χρέωναν περίπου 5.000 ευρώ το άτομο.

Ορισμένα από τα γιοτ που χρησιμοποιήθηκαν είχαν κλαπεί από περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Η ομάδα στην Τουρκία στρατολογούσε και εκπαίδευε κυβερνήτες κυρίως από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...