250
Χαμογελαστός ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις με τον αργεντίνο ομόλογό του. Μετά άρχισαν τα παράπονα για τη Δύση | Twitter/ @MevlutCavusoglu/Türkiye devlet görevlisi

Εξαλλος ο Τσαβούσογλου: Επίτηδες κλείνουν τα προξενεία τους!

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 12:33
Χαμογελαστός ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις με τον αργεντίνο ομόλογό του. Μετά άρχισαν τα παράπονα για τη Δύση
|Twitter/ @MevlutCavusoglu/Türkiye devlet görevlisi

Εξαλλος ο Τσαβούσογλου: Επίτηδες κλείνουν τα προξενεία τους!

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 12:33

«Εσκεμμένη ενέργεια» είδε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πίσω από το κλείσιμο των δυτικών προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, παραπονούμενος μάλιστα ότι όσες χώρες έκλεισαν τις διπλωματικές αποστολές τους, δεν μοιράστηκαν με την κυβέρνηση Ερντογάν καμία απολύτως πληροφορία για τους «λόγους ασφαλείας» που επικαλέστηκαν.

«Πιστεύουμε πως ήταν εσκεμμένο», δήλωσε ευθαρσώς  ο Τσαβούσογλου, και «αυτό ακριβώς είπαμε όταν καλέσαμε τους πρεσβευτές στο υπουργείο», τόνισε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Σαντιάγο Καφιέρο, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία.

Την Πέμπτη οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκαν για… εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα, την ώρα που τουρκικές διπλωματικές πηγές άφηναν να διαρρεύσει ότι τέτοιου είδους ταυτόχρονες ενέργειες δεν αποτελούν «αναλογική και συνετή προσέγγιση», αλλά αντιθέτως, εξυπηρετούν μόνο την «ύπουλη ατζέντα τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Γιατί έκλεισαν;», διερωτήθηκε ο Τσαβούσογλου. «Λένε πως υπάρχει τρομοκρατική απειλή. Αν υπάρχει τρομοκρατική απειλή, δεν θα έπρεπε –ιδιαίτερα εφόσον είναι σύμμαχοι– να μας πουν από πού προέρχεται αυτή η απειλή;» επέμεινε.

«Μας λένε, “έχουμε συγκεκριμένη πληροφορία, υπάρχει απειλή. Γι’ αυτό κλείνουμε”. Από ποιον προέρχεται; Πού; Ποιος θα το κάνει; Δεν υπάρχει πληροφόρηση για αυτό», διαμαρτυρήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Πρέπει να μοιραστούν αυτή την πληροφορία μαζί μας, δηλαδή με τις μονάδες ασφαλείας μας, με τις μονάδες των υπηρεσιών πληροφοριών μας, και εφόσον υπάρχει τέτοια απειλή, πρέπει να εξαλειφθεί πριν μετατραπεί σε επίθεση. Οι χώρες αυτές, όμως, δεν μοιράζονται πληροφορίες και πειστήρια (για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...