402
Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Νέο Μεξικό | Reuters

Eξαλλος ο Αλεκ Μπάλντουιν με την κατηγορία ανθρωποκτονίας: Βλέπει δάκτυλο των Ρεπουμπλικανών

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 13:28
Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Νέο Μεξικό
|Reuters

Eξαλλος ο Αλεκ Μπάλντουιν με την κατηγορία ανθρωποκτονίας: Βλέπει δάκτυλο των Ρεπουμπλικανών

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 13:28

Ο Αλεκ Μπάλντουιν θα κληθεί να παιξει τελικά ίσως τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του πραγματικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία.

Ως τώρα, η πολύκροτη υπόθεση με τον τραγικό θάνατο της νεαρής κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς έδειχνε να οδηγείται προς το τέλος της, χωρίς κατηγορίες εναντίον του διάσημου αμερικανού ηθοποιού: Ο Μπάλντουιν κράταγε το μοιραίο περίστροφο στο σετ της ταινίας «Rust», που εκπυρσοκρότησε και επέφερε το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς, καθώς περιείχε πραγματικές σφαίρες, εν αγνοία του ερμηνευτή και του συνεργείου.

Τον Οκτώβριο του 2021, στη διάρκεια πρόβας για μια σκηνή της ταινίας, το πιστόλι που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάλντουιν είχε υποστηρίξει ότι ουδέποτε τράβηξε τη σκανδάλη του πιστολιού (απομίμηση 45αριού Colt) και ότι η εκπυρσοκρότηση ήταν ακούσια.

Τελικά, ο εισαγγελέας του Νέου Μεξικού, πολιτείας στην οποία έγιναν τα γυρίσματα, απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος τόσο του ηθοποιού όσο και της οπλουργού Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ για το περιστατικό. Από το γραφείο της εισαγγελέως Μέρι Κάρμακ-Αλτουίς έγινε επίσης γνωστό ότι ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς υπέγραψε συμβιβασμό, αποδεχόμενος την κατηγορία της εξ αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

Το συμβάν στα γυρίσματα της ταινίας τον Οκτώβριο του 2021 έλαβε ευρεία δημοσιότητα, καθώς τα θανατηφόρα ατυχήματα σε σετ ταινιών είναι πλέον πολύ σπάνια. Τελευταίο αντίστοιχο περιστατικό είχε στερήσει τη ζωή του ηθοποιού Μπράντον Λι, γιου του Μπρους Λι, στα γυρίσματα της ταινίας του «Το Κοράκι» τον Μάρτιο του 1993.

Ο Μπάλντουιν βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τυφώνα δημοσιεύσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όντας βαθιά πολιτικοποιημένος στο πλευρό των Δημοκρατικών, άρα και δέκτης ευρείας κριτικής, ο ηθοποιός αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά τον λογαριασμό του στο Twitter, καθώς δεχόταν καθημερινά απειλητικά μηνύματα. Επανενεργοποίησε τον λογαριασμό λίγους μήνες αργότερα, όταν η υπόθεση έδειχνε να ξεφουσκώνει.

Μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του, ο 64χρονος ηθοποιός δηλώνει έξαλλος με την εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι μετά από αλλεπάλληλες καταθέσεις του, η μη εμπλοκή του στον θάνατο της Χάτσινς έχει πλήρως αποδειχθεί. Ισχυρίζεται ότι θα δικαιωθεί, αφήνοντας αιχμές για… πολιτικά κίνητρα στη δίωξή του (η εισαγγελέας είναι στέλεχος των Ρεπουμπλικανών).

Το μοιραίο όπλο εξετάστηκε σε εργαστήρια του FBI και οι ειδικοί δεν διαπίστωσαν την παραμικρή δυσλειτουργία, εκτιμώντας ότι δεν θα εκπυρσοκροτούσε χωρίς κάποιος να τραβήξει τη σκανδάλη.  Ο Μπάλντουιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 δολαρίων, ποινή που επιβάλλεται σε περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στο Νέο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...