781
O Tαγίπ Ερντογάν στο επικίνδυνο παραλήρημά του την Παρασκευή που «δικαίωσε» τα πρόσφατα δημσσιεύματα Economist και Politico | ΥοuΤube

Εξαλλος με Economist o Eρντογάν – «Μητσοτάκη πρόσεχε γιατί θα έρθουν οι Τρελοί Τούρκοι»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 15:10
O Tαγίπ Ερντογάν στο επικίνδυνο παραλήρημά του την Παρασκευή που «δικαίωσε» τα πρόσφατα δημσσιεύματα Economist και Politico
|ΥοuΤube

Εξαλλος με Economist o Eρντογάν – «Μητσοτάκη πρόσεχε γιατί θα έρθουν οι Τρελοί Τούρκοι»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 15:10

Χωρίς να κρύψει τον έντονο εκνευρισμό του για το πρωτοσέλιδο του Economist. ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για όσα είπε μία ημέρα νωρίτερα στο Νταβός, λέγοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν μπορούν να αλλάξουν την μοίρα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- της  ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής», τόνισε ο Ερντογάν με πρόσφατο το αίσθημα απογοήτευσης στην Αγκυρα από την ουσιαστικά άκαρπη συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και στη συνέχεια επέμεινε στις γνωστές θεωρίες διαστρέβλωσης της Συνθήκης της Λωζάνης και όσων προβλέπει για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

«Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν».

»Με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών.

»Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει.

»Και εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει, ας φροντίσουν τους εαυτούς τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος που δεν απέφυγε να επαναλάβει τις ακραίες απειλές για βομβαρδισμό της Αθήνας με πυραύλους Tayfun. «Oσο ενεργείτε με σύνεση δεν έχουμε σκέψεις επίθεσης στην Αθήνα», δήλωσε αυτάρεσκα, αποδεικνύοντας ουσιαστικά στην πράξη όσα του καταλογίζει το δημοσίευμα του Εconomist και προ ημερών αυτό του Politico.

«Γι’ αυτό Μητσοτάκη» -συνέχισε τις απειλές ο τούρκος πρόεδρος-  «πρόσεχε τι λες γιατί θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι αν επιχειρήσεις κάποιο λάθος«.

Στις δηλώσεις του την Παρασκευή ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε τέλος να αφήσει ασχολίαστο το πρωτοσέλιο του Economist, με το προφίλ του αναδυόμενου δικτάτορα μέσα στην τουρκική σημαία.

«Μπορεί το βρετανικό περιοδικό να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας; Το έθνος μου είναι αυτό που την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, θα καθορίσει όσα συμβούν στην Τουρκία», αναφώνησε

Οπως ήταν επόμενο το πρωτοσέλιδο του Economist για τον «νταή» Ερντογάν που «οδηγεί την Τουρκία στη δικτατορία» (φωτογραφία πάνω), έγινε κόκκινο πανί για τους Τούρκους, με τον εκπρόσωπο Τύπου της τουρκικής Προεδρίας να απαντά σε πρώτη φάση εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο βρετανικό περιοδικό, με ούτε λίγο, ούτε πολύ, επτά διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για τους υπευθύνους του περιοδικού, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας».

«Φαίνεται -υπογραμμίζει ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της Τουρκικής Δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα».

Μόνο κίνητρό τους, υποστηρίζει στο ίδιο απαξιωτικό ύφος, να αυξηθούν οι πωλήσεις τους, συμπληρώνοντας σε ειρωνικό τόνο «τους συγχαίρουμε για «τις ευφυείς τεχνικές μάρκετινγκ».

«Ωστόσο -συνεχίζει- θα πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες του ότι αυτό είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφίας που στόχο έχει να προκαλέσει εντυπώσεις που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Από τα tweets του Αλτούν δεν θα μπορούσαν να λείπει η αναφορά  στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, υπογραμμίζοντας ότι «οι Τούρκοι έχουν επιδείξει την δέσμευσή τους στην δημοκρατία, την ισότητα και την ελευθερία».

Και κλείνοντας, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας κατηγορεί τον Economist για «μίσος κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου μας που έχει κερδίσει κάθε εκλογική διαδικασία στην οποία έχει λάβει μέρος».

«Αν δεν ενδιαφέρεστε να ερευνήσετε πώς και γιατί ο τουρκικός λαός εμπιστεύεται τον Ερντογάν, γιατί κάποιος να σας λάβει σοβαρά;», αναρωτιέται οργισμένος για το «νταής δικτάτορας» του Economist ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας.

Ακολουθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο του ξεσπάσματος Αλτούν στο Τwitter:

«Πάλι τα ίδια! Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά νωθρή, ανιαρή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναγγείλουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας αναμασώντας κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα.

Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, οπότε τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ που εφαρμόζουν! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για εντυπωσιακή δημοσιογραφία που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και συντάκτες του Economist προφανώς δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να προσφέρουν αξιοπρεπή δημοσιογραφία για τον αγώνα του λαού μας για τη δημοκρατία μας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανεξήγητο και συνεχιζόμενο μίσος τους εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου μας, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις εκλογές στις οποίες συμμετείχε. Αν δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να ερευνήσετε πώς και γιατί το τουρκικό κοινό εμπιστεύεται τον Ερντογάν, γιατί να σας πάρει κανείς στα σοβαρά;!

Η χώρα μας οδεύει προς μια ακόμη προεκλογική περίοδο, με μια ζωντανή συζήτηση για το πώς θα λύσουμε τις προκλήσεις μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να αναφερθεί στο τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Θέλω απλώς να προειδοποιήσω τους ανυποψίαστους αναγνώστες για τη θλιβερή κατάστασή τους!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...