296
H Mαρία Ζαχάροβα σε φωτογραφία από παλαιότερη ενημέρωση Τύπου στο ρωσικό ΥΠΕΞ | EPA/MAXIM SHIPENKOV

Εξαλλη η Ζαχάροβα για τον εξοπλισμό των Ουκρανών: Γιατί να μην χτυπήσουμε Βρετανία και νατοϊκούς συμμάχους;

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 13:26
H Mαρία Ζαχάροβα σε φωτογραφία από παλαιότερη ενημέρωση Τύπου στο ρωσικό ΥΠΕΞ
|EPA/MAXIM SHIPENKOV

Εξαλλη η Ζαχάροβα για τον εξοπλισμό των Ουκρανών: Γιατί να μην χτυπήσουμε Βρετανία και νατοϊκούς συμμάχους;

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 13:26

Με απειλές ακόμη για ρωσικά πλήγματα στο έδαφος χωρών του ΝΑΤΟ που συνεχίζουν να στέλνουν (βαρέα) όπλα στην Ουκρανία, αντέδρασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε μία δήλωση που μαρτυρά τον έντονο εκνευρισμό της Μόσχας για τον αυξανόμενο εξοπλισμό των Ουκρανών από χώρες όπως η Βρετανία.

Oπως σημειώνει η Daily Mail, οι νέες απειλές Ζαχάροβα έρχονται μία ημέρα μετά τη συνέντευξή του βρετανού υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι, στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε θεμιτό να χρησιμοποιεί η Ουκρανία δυτικά όπλα – και μάλιστα βρετανικά- για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος.

«Καταλαβαίνουμε σωστά ότι με στόχο τη διατάραξη της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου;» σημείωσε με νόημα η Μαρία Ζαχάροβα.

Σε τελική ανάλυση, πρόσθεσε, «αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος». Και «από όσο καταλαβαίνω», κατέληξε στη σχετική αναφορά της, «η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες», αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο ρωσικού χτυπήματος κατά της Γηραιάς Αλβιώνος.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων Λονδίνου, Βερολίνου (εδώ) και Μπρατισλάβας για την αποστολή στρατιωτικού υλικού και μέσων στους Ουκρανούς, ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, παρατήρησε σε συνέντευξή του στο Τimes Radio:

«Το ερώτημα που τίθεται, είναι κατά πόσο είναι αποδεκτό τα οπλικά μας συστήματα να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς;» 

«Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό.

Mr Heappey told Times Radio yesterday the UK has a duty to support any Ukrainian strikes on Russian infrastructure

»Και δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους», απάντησε ο Τζέιμς Χίπι (στη φωτογραφία πάνω).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...