250
«Θα ζούσαμε ό,τι έζησε η Πορτογαλία τον Ιανουάριο (στη φωτογραφία πάνω) με τους ανθρώπους να βρίσκονται στα ασθενοφόρα και να μην έχουν πού να τους κατεβάσουν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου | Reuters

Εξαδάκτυλος: Αν δεν είχαμε περιορισμούς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 10:41
«Θα ζούσαμε ό,τι έζησε η Πορτογαλία τον Ιανουάριο (στη φωτογραφία πάνω) με τους ανθρώπους να βρίσκονται στα ασθενοφόρα και να μην έχουν πού να τους κατεβάσουν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
|Reuters

Εξαδάκτυλος: Αν δεν είχαμε περιορισμούς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 10:41

«Εάν δεν είχαμε συνθήκες περιορισμού, θα ζούσαμε ό,τι έζησε η Πορτογαλία τον Ιανουάριο, με τους ανθρώπους να βρίσκονται στα ασθενοφόρα και να μην έχουν πού να τους κατεβάσουν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «ΘΕΜΑ 104,6».

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε πολεμικές τις συνθήκες στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά, όπως είπε, θα αντέξουμε. «Κάποιος που θα χρειαστεί να διασωληνωθεί δεν θα περιμένει δύο ώρες να βρεθεί το κρεβάτι. Θα διασωληνωθεί και θα μεταφερθεί στο κρεβάτι μετά από δυο ώρες. Εγινε και στο δεύτερο κύμα», εξήγησε.

Οπως επεσήμανε, «έχουμε ένα νέο ιό που είναι πιο μεταδοτικός και μεταδίδεται από όλο το ηλικιακό φάσμα, την ώρα που το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο από το προηγούμενο κύμα». Ο μικρότερος αριθμός διασωληνωμένων που φτάσαμε τον χειμώνα μετά το δεύτερο κύμα ήταν οι 244, ποτέ δεν πέσαμε σε μικρότερο αριθμό, σημείωσε.

Οσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, εκτίμηση του προέδρου του ΠΙΣ ήταν ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει με το εμπόριο, καθώς, όπως εξήγησε, είναι αναγκαίο οικονομικά και μπορεί να περιοριστεί με διάφορους τρόπους η επικινδυνότητά του.

Το θέμα –τόνισε– είναι πώς θα αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στους δρόμους και αυτό είναι υπό επεξεργασία.

Ειδικά για την εστίαση, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι είναι μια δραστηριότητα όπου αναγκαστικά δεν τηρούνται τα μέτρα και αν την ανοίξουμε πρόωρα, κινδυνεύουμε να κλείσουμε τα πάντα. Γι’ αυτό, είπε, «η εστίαση θα πρέπει να ακολουθήσει σε ανοιχτούς χώρους, έτσι ώστε ανοίξει, να παραμείνει ανοιχτή, για να είναι και ο προπομπός της τουριστικής περιόδου».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...