636
Κατεδάφιση της γέφυρας το πρωί του Σαββάτου. Η Πελοπόννησος σχεδόν αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα... | ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / IntimeNews

Εκρηξη βυτιοφόρου στην Eθνική: Κατεδαφίζεται η γέφυρα στον Ισθμό – πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2024, 09:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2024 14:10
Κατεδάφιση της γέφυρας το πρωί του Σαββάτου. Η Πελοπόννησος σχεδόν αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα...
|ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / IntimeNews

Εκρηξη βυτιοφόρου στην Eθνική: Κατεδαφίζεται η γέφυρα στον Ισθμό – πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2024, 09:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2024 14:10

Μια μάζα σιδερικών έγινε το βυτιοφόρο με καύσιμα που ανετράπη και εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου προκαλώντας μεγάλη φωτιά και χάος στο σημείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Η Πυροσβεστική με 9 οχήματα και 28 πυροσβέστες κατάφερε να κατασβέσει τη φωτιά γύρω στα μεσάνυχτα.

Ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς  το Σάββατο έκαιγε η φωτιά στην Εθνική / INTIME NEWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών οι οποίοι διαπίστωσαν πως η γέφυρα, που συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου και έκριναν ότι δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η γέφυρα, που συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού τη νύχτα της Παρασκευής

Αυτοψία στο σημείο έκαναν το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις.

Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα.

Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της».

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας. Το συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα παραμείνει κλειστό έως ότου ολοκληρωθεί η κατεδάφιση της γέφυρας και οι υπεύθυνοι του αυτοκινητόδρομου αναζητούν τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν την αναμενόμενη λόγω Ευρωεκλογών αυξημένη κίνηση.

Το 112 για το μποτιλιάρισμα στην Ελευσίνα

Στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, το 112 έστειλε επείγουσα ειδοποίηση για μεγάλες κυκλοφοριακές καθυστερήσεις στην Ολυμπία οδό, από Ελευσίνα προς Κόρινθο, με σύσταση προς τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς τα εκεί να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους και να ακολοθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Κυκλoφοριακές ρυθμίσεις

Έχει δοθεί ήδη στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Αργά τη νύχτα, το ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία.

Η Τροχαία αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα. Η απαγόρευση ισχύει το Σάββατο 10:30-23:00 και την Κυριακή 05:00-17:00.

Η «Ολυμπία Οδός» εφαρμόζει στην περιοχή τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο 75,2 χιλιόμετρο με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (χιλιόμετρο 76,8).

– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από το χιλιόμετρο 75,2 έως το 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...