230
O Ερντογάν μετά το τέλος της εναρκτήριας ομιλίας του στην Βουλή | nal/Anadolu Agency via Getty Images

Εκνευρισμός Ερντογάν μετά το «χαστούκι» Μενέντεζ: «Ξέρουμε ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας»

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2022, 17:02
O Ερντογάν μετά το τέλος της εναρκτήριας ομιλίας του στην Βουλή
|nal/Anadolu Agency via Getty Images

Εκνευρισμός Ερντογάν μετά το «χαστούκι» Μενέντεζ: «Ξέρουμε ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας»

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2022, 17:02

Και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζονται. Αυτήν την φορά όμως ο εκνευρισμός του τούρκου προέδρου έχει να κάνει και με το νέο φρένο που επιχειρεί να βάλει στην τουρκική προκλητικότητα ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ καταθέτοντας τροπολογία που βάζει προϋποθέσεις για την πώληση και αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της Bουλής, λοιπόν, ο Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια. «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη Συμμαχία. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».

Ο τούρκος πρόεδρος πήρε τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος την Παρασκευή είπε ότι σε περίπτωση επεισοδίου η χώρα μας δεν θα έχει κανέναν σύμμαχο στο πλευρό της. Ακόμη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με τον Ερντογάν περί μη εμπλοκής τρίτων στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...