545
Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες | Menelaos Myrillas / SOOC

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2024, 10:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2024, 11:45
Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες
|Menelaos Myrillas / SOOC

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2024, 10:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2024, 11:45

Από τις 7 το πρωί, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέρχονταν στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Μειωμένη ήταν έως τις 11 το πρωί, η συμμετοχή, με 62.023 φίλους και μέλη να έχουν ήδη προσέλθει στις κάλπτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής διεξαγωγής τους (ΕΔΕΚΑΠ).

Υπολογίζεται ότι σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ήταν κατά περίπου 6% μικρότερη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα και λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή, η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο του Ιλιον, ενώ ο Χάρης Δούκας προσήλθε στις κάλπες στις 9 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για την περαιτέρω πορεία του.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε και ευχαρίστησε τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

»Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη – ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας δήλωσε: «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία, αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, δυνατό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

Ο Χάρης Δούκας στο εκλογικό κέντρο, το πρωί της Κυριακής – Menelaos Myrillas / SOOC

Στο ίδιο εκλογικό κέντρο στην Αθήνα ψήφισε στις 10.30 ο Παύλος Γερουλάνος και αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Παύλος Γερουλάνος ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη, την Κυριακή – Λιάκος Γιάννης/Intime

Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε προγραμματίσει να ψηφίσει στις 11.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, ο Μιχάλης Κατρίνης ψήφισε στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας και η Νάντια Γιαννακοπούλου επίσης στις 9 το πρωί στο Περιστέρι.

«Συνεπής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ισχυρό, πλειοψηφικό, μία δύναμη αλλαγής. Ξεκάθαρα τοποθετήθηκα δημόσια και είπα να πάνε να ψηφίσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι ψηφοφόροι μας, να διαλέξουν αυτόν που θεωρούν πως είναι καλύτερος. Αυτό έκανα και αυτό πιστεύω. Είναι στάση αρχής», δήλωσε ο κ. Κατρίνης στο εκλογικό κέντρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...