307
| ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκλογές, η τελική ευθεία: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2023, 10:01
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκλογές, η τελική ευθεία: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2023, 10:01

Με κλειστή σύσκεψη υπό το Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, Μαξίμου και Πειραιώς εισέρχονται πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές της άνοιξης, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Στην ατζέντα της σύσκεψης που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι κατευθύνσεις για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η στρατηγική εν γένει στον δρόμο για τις κάλπες, αλλά και οι τρόποι επικοινωνίας των στόχων της επόμενης τετραετίας.

Απολογισμός (του κυβερνητικού έργου), σύγκριση (με την εμπειρία της Πρώτης Φοράς Αριστερά) και όραμα (για την επόμενη τετραετία) είναι οι τρεις βασικοί άξονες της προεκλογικής τακτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόσωπα-κλειδιά στη διαμόρφωση του «γαλάζιου» προγράμματος είναι: ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο πρώην υπουργός, Χάρης Θεοχάρης ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Επί τάπητος, αναμένεται να τεθεί και το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πρώτους σταθμούς την Κομοτηνή, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και τη Λάρισα.

Αντίστροφα -όπως προαναφέρθηκε- μετρά την ίδια ώρα ο χρόνος για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, υπό την εποπτεία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη και του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη.

Παράλληλα όμως με την προεκλογική εκστρατεία, έμφαση δίνει ο Πρωθυπουργός και στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του. Ο στόχος που έχει τεθεί, είναι η υπερψήφιση 30 νομοσχεδίων στο διάστημα που απομένει.

Χαρακτηριστική των προθέσεων, η δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, στο Πρώτο Πρόγραμμα:

«Η κυβέρνηση δεν κατεβάζει μολύβια, προχωράει σε παρεμβάσεις, συνεχίζει το έργο της, προχωρά τις μεταρρυθμίσεις, έχει μπροστά της νομοθετικό προγραμματισμό για τους επόμενους μήνες».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...