205
| REUTERS/Creative Protagon

Εκκληση Ζελένσκι για ενίσχυση της αεράμυνας μετά το αιματηρό χτύπημα στην Ντνίπρο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 13:20
|REUTERS/Creative Protagon

Εκκληση Ζελένσκι για ενίσχυση της αεράμυνας μετά το αιματηρό χτύπημα στην Ντνίπρο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 13:20

Ημέρα πένθους κηρύχθηκε η Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην πόλη Ντνίπρο της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, μετά την επίθεση, την προηγούμενη ημέρα, με ρωσικό πύραυλο και μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε 53, γράφει ο Guardian.

Ο Μπόρις Φιλάτοφ, δήμαρχος της πόλης, έγραψε στην Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε νηπιαγωγεία, σχολεία και νοσοκομεία, ενώ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την πόλη. Εμπορικά κτίρια υπέστησαν επίσης ζημιές, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ως μέρος μιας έκκλησης για περισσότερη βοήθεια στην αεράμυνα και όπλα μεγάλης εμβέλειας, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε βίντεο στην Telegram που δείχνει μια μεγάλη έκρηξη στον ουρανό ακολουθούμενη από μια βολίδα που πέφτει προς το έδαφος. «Αυτός ο ρωσικός τρόμος μπορεί να σταματήσει μόνο με σύγχρονες αντιαεροπορικές άμυνες και όπλα μεγάλου βεληνεκούς», είπε ο Ζελένσκι.

Εκρήξεις στο Ντνίπρο την Τετάρτη – Video Obtained by Reuters/via REUTERS

«Ο κόσμος μπορεί να προστατεύσει ζωές και χρειάζεται μόνο η αποφασιστικότητα των ηγετών», συμπλήρωσε. Η Ολγα, υπεύθυνη μιας καφετέριας που χτυπήθηκε στην επίθεση, είπε στο Reuters: «Μέσα, όλα είναι κατεστραμμένα, έξω είναι επίσης όλα χαλασμένα. Εχω ένα διαρκές τρέμουλο στο σώμα μου και στα χέρια μου. Ολα είναι πολύ περίπλοκα και τρομακτικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...