187
O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ημερίδα της Πέμπτης | protothema.gr

Εκκληση Χρυσοχοΐδη: Οι άνω των 60 να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 15:16
O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ημερίδα της Πέμπτης
|protothema.gr

Εκκληση Χρυσοχοΐδη: Οι άνω των 60 να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 15:16

Εκκληση σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να πάνε να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, απηύθυνε την Πέμπτη από την ημερίδα «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές» του «Ygeiamou», ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διδάγματα αλλα και στα επιτεύγματα από την περίοδο της πανδημίας.

«Το μάθημα που πήραμε από την Covid, είναι ότι η επιστήμη μπορεί, έχει εργαλεία να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και μέσα απο μία αναδρομή στα χρόνια της πανδημίας, έφτασε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, το οποίο και χαρακτήρισε «υποδειγματικό».

Ακολούθως, ο υπουργός Υγείας  αναφέρθηκε στα τρία επιτεύγματα των τελευταίων ετών:  «το πρώτο της δημόσιας Υγείας και το δεύτερο  -όπως χαρκατηρισιτκά ανέφερε, ότι οι Ελληνες απόλαυσαν ένα κράτος που αποδείχθηκε ότι υπηρετεί τους πολίτες άψογα»

Το τρίτο – τόνισε- είναι νίκη της λογικής, που τελικά είναι και «νίκη της Δημοκρατίας καθώς είναι ένα πλαίσιο κοινωνικού συμβολαίου».

Η Υγεια, παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, «όχι τυχαία», για να υπογραμμίσει ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι να η παράδοση στους πολίτες ενός συστήματος υγείας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...