288
Η Λουντμίλα Ναβάλναγια, μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, στο βίντεο που γυρίστηκε μπροστά στη φυλακή του γιου της | YouTube

Εκκληση της μητέρας του Ναβάλνι στον Πούτιν να της παραδώσει τη σορό του

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2024, 14:24
Η Λουντμίλα Ναβάλναγια, μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, στο βίντεο που γυρίστηκε μπροστά στη φυλακή του γιου της
|YouTube

Εκκληση της μητέρας του Ναβάλνι στον Πούτιν να της παραδώσει τη σορό του

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2024, 14:24

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια, μητέρα του ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να της παραδώσουν οι ρωσικές αρχές τη σορό του γιού της.

«Βλαντίμιρ Πούτιν… αφήστε με να δω τον γιο μου για τελευταία φορά», λέει σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

«Δεν με έχουν αφήσει να τον δω εδώ και πέντε ημέρες ούτε μου λένε πού βρίσκεται», είπε η ίδια.

«Σας απευθύνω έκκληση, Βλαντίμιρ Πούτιν, η λύση σε αυτό το πρόβλημα εξαρτάται μόνο από εσάς. Επιτρέψτε μου επιτέλους να δω τον γιο μου. Ζητώ να επιστραφεί το πτώμα του Αλεξέι χωρίς καθυστέρηση, ώστε να μπορέσω να τον θάψω με ανθρώπινο τρόπο», λέει στο μήνυμά της η Λουντμίλα Ναβάλναγια.

Το βίντεο αυτό γυρίστηκε σχετικά με φόντο τη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου ο Ναβάλνι είχε μεταφερθεί με μυστικότητα τον Σεπτέμβριο και εξέτιε ποινή 19ετούς κάθειρξης. Εκεί πέθανε ξαφνικά την Παρασκευή έπειτα από περίπατο, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Η μητέρα του Ναβάλνι βρίσκεται από το Σάββατο, μαζί με έναν από τους δικηγόρους του γιου της, στην πόλη Σάλεχαρντ, στο νεκροτομείο της οποίας φέρεται να μεταφέρθηκε η σορός του.

Οι αρχές αρνήθηκαν να της επιτρέψουν την πρόσβαση και ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να γίνει πρώτα σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθούν τα αίτια του «αιφνίδιου θανάτου» του πριν της παραδώσουν τη σορό. Ενδέχεται να χρειαστούν πολλές ημέρες ακόμα για αυτό.

Δυτικές χώρες και υποστηρικτές του Ναβάλνι συμφωνούν στις δηλώσεις τους πως ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του αντιφρονούντα.

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, θεωρεί ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα νόβιτσοκ.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη και είπε πως οι δυτικοί ισχυρισμοί ότι ο Πούτιν έχει ευθύνη, είναι «απαράδεκτοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...