293
Κάτοικοι της Χερσώνας ψωνίζουν στο πρώτο σουπερμάρκετ που άνοιξε ξανά το Σάββατο, μετά από μήνες ρωσικής κατοχής | REUTERS/Murad Sezer

Εκκενώνεται ξανά η πολύπαθη Χερσώνα γιατί οι κάτοικοι δεν θα αντέξουν τον χειμώνα

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 11:24
Κάτοικοι της Χερσώνας ψωνίζουν στο πρώτο σουπερμάρκετ που άνοιξε ξανά το Σάββατο, μετά από μήνες ρωσικής κατοχής
|REUTERS/Murad Sezer

Εκκενώνεται ξανά η πολύπαθη Χερσώνα γιατί οι κάτοικοι δεν θα αντέξουν τον χειμώνα

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 11:24

Νέα απομάκρυνση των κατοίκων της Χερσώνας και του Μικολάιφ ετοιμάζουν οι αρχές, αυτή τη φορά οι ουκρανικές, καθώς ο βαρύς χειμώνας που έρχεται, θα είναι ανυπόφορος λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές που έχουν προκαλέσει οι καταστροφές των Ρώσων.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρετσουκ, είπε ότι οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές στα κεντρικά και δυτικά της χώρας. Η κυβέρνηση θα φροτνίσει για την μεταφορά, τη διαμονή και την περίθαλψή τους.

Πριν μία εβδομάδα, οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν τη Χερσώνα και τις γύρω περιοχές μετά από μήνες ρωσικής κατοχής. Η πόλη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και οι βομβαρδισμοί από τους Ρώσους συνεχίζονται παρά την υποχώρησή τους.

Η Μόσχα φαίνεται πως ανασυντάσσει τις δυνάμεις της στο ανατολικό Ντονμπάς μετά την υποχώρηση των δυνάμεών της, συνεχίζοντας παράλληλα τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών υποδομών σε όλη τη χώρα.

Κάτοικοι της Χερσώνας φορτίζουν κινητά και συσκευές στην κεντρική πλατεία μετά την απελευθέρωση της πόλης τους – REUTERS/Murad Sezer

Οι πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές ρεύματος είναι πλέον συνηθισμένες σε πολλές περιοχές. Τουλάχιστον το 40% των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων έχουν πληγεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Πολίτες γεμίζουν νερό ό,τι δοχεία έχουν, στη Χερσώνα – REUTERS/Murad Sezer

Ακόμα και στο Κίεβο, που πρόσφατα καλύφθηκε με χιόνι, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει καθώς έχει χτυπηθεί μεγάλο εργοστάσιο ενέργειας.

Ουρές μπροστά σε φορτηγό που μοιράζει τρόφιμα, στη Χερσώνα – REUTERS/Murad Sezer

Οπως είπαν οι αρμόδιοι, χιλιάδες χιλιόμετρα γραμμών υψηλής τάσης έχουν βγει εκτός λειτουργίας και προειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι έτοιμοι για τα χειρότερα: διακοπή ρεύματος, υδροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...