301
Στη μακέτα φαίνεται ο Riviera Tower, ο πρώτος ουρανοξύστης που έλαβε άδεια | Lamda Development

Εκδόθηκε η άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 11:38
Στη μακέτα φαίνεται ο Riviera Tower, ο πρώτος ουρανοξύστης που έλαβε άδεια
|Lamda Development

Εκδόθηκε η άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 11:38

Την Τρίτη εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό, ύψους 198,85 μέτρων, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ.

Την έκδοση της οικοδομικής άδειας του Riviera Tower, ανακοίνωσε και η η Lamda Development, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτιρίου στην Ελλάδα, που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη, ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια.

Στη διαδικασία συμμετείχαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.». Αντίστοιχα οι στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».

Ο διευθύνων  σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου για τη γρήγορη και αποτελεσματική συνεισφορά τους για την έκδοση της ιδιαίτερα περίπλοκης οικοδομικής άδειας του Riviera Tower, του υψηλότερου κτιρίου στην Ελλάδα. Αλλο ένα σημαντικό βήμα προς την ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ελληνικού, ολοκληρώθηκε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News