175
Φωτογραφία από παλαιότερη επίθεση του Ρουβίκωνα | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 08:20
Φωτογραφία από παλαιότερη επίθεση του Ρουβίκωνα
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 08:20

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» που στεγάζονται στο Παγκράτι.

Ο Ρουβίκωνας ανάρτησε τα ξημερώματα της Παρασκευής σχετικό κείμενο και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Ο χώρος της κιτρινίλας, η δημοσιογραφία του σκανδάλου, της κλειδαρότρυπας, των εκβιασμών και της κοινωνικής παθογένειας δεν είναι κάτι αθώο, που απλά στοχεύει στα “κατώτερα ένστικτα” μιας μερίδας αναγνωστών. Από πάντα ήταν συνδεδεμένος αυτός ο χώρος με την ακροδεξιά, με τον διάχυτο εκφασισμό», γράφουν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τις εφημερίδες, ανέβηκαν στα γραφεία, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso”. Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Πατρίδα μας.

» Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...