257
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί | ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ/Intimenews

Παραδόθηκε ο ένοπλος που είχε εισβάλει στον ΟΚΑΝΑ Χανίων – Σώες οι τρεις γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 10:58
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί
|ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ/Intimenews

Παραδόθηκε ο ένοπλος που είχε εισβάλει στον ΟΚΑΝΑ Χανίων – Σώες οι τρεις γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 10:58

Ο άνδρας που είχε εισβάλει στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα Χανίων νωρίς τη Δευτέρα παραδόθηκε έπειτα από μερικές ώρες πολιορκίας από την αστυνομία. Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Ο άνδρας, που κρατούσε πιστόλι, εισέβαλε γύρω στις 08:00 στο κτίριο του Οργανισμού φωνάζοντας και απειλώντας τους εργαζόμενους.

Ζητούσε να του ανανεώσουν άδεια περιπτέρου στο λιμάνι των Χανίων, το οποίο επρόκειτο να απομακρυνθεί,  ενώ ζητούσε ακόμη να δει τον εισαγγελέα και να μιλήσει με τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι 45 ετών και πατέρας πέντε παιδιών, ενταγμένος στο πρόγραμμα του Οργανισμού.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, ενώ ο ίδιος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της αστυνομίας, πυροβόλησε 3 ή 4 φορές ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Πιθανόν λόγω των πυροβολισμών ή από σπασμένα γυαλιά, ο άνδρας έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια.

Στο κτίριο παρέμεναν τρεις εργαζόμενες του ΟΚΑΝΑ, που είχαν κλειδωθεί σε δωμάτιο, σε άλλο όροφο από αυτόν που βρισκόταν ο άνδρας. Τους άλλους εργαζόμενους ο άνδρας τους άφησε να φύγουν.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα στα Χανιά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είπε πως ο ίδιος έχει συνομιλήσει πολλές φορές με τον άνδρα.

Επισήμανε πως ο δράστης έχει ενημερωθεί ότι η άδεια για το περίπτερο το οποίο λειτουργούσε έχει λήξει εδώ και δέκα χρόνια και να αναζητήσει άλλο χώρο προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η επαγγελματική του δραστηριότητα. «Προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να παραδοθεί ο δράστης απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...