206
Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών θα συζητηθεί εκ νέου από τους ειδικούς του υπ. Υγείας | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εισηγήσεις για «επιστροφή» ανεμβολίαστων υγειονομικών με μάσκες και τεστ – Προβληματισμός για τους γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 16:48
Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών θα συζητηθεί εκ νέου από τους ειδικούς του υπ. Υγείας
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εισηγήσεις για «επιστροφή» ανεμβολίαστων υγειονομικών με μάσκες και τεστ – Προβληματισμός για τους γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 16:48

Πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2023 εισηγήθηκε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ για κορονοϊό την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας, ανέφεραν πηγές του υπουργείου.

Για τους γιατρούς, ωστόσο, όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους, θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση των ειδικών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις, κατέληξαν στη σχετική ενημέρωσή τους οι πηγές του υπουργείου Υγείας.

«Ηδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Θα εφαρμοστεί, παρ’ όλο που θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη απόφαση για τη Δημόσια Υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο», είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Πλεύρης προ ημερών.

Αναφερθείς στο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του ανεμβολίαστου προσωπικού, είχε ήδη κάνει γνωστό: «Σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να ανανεωθεί. Δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα με τα πρωτόκολλα που θα βγάλουμε, αλλά το πιθανότερο θα είναι από 1/1/2023».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...