180
Ο Ρίσι Σούνακ βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμη κρίση | Dan Kitwood/Pool via REUTERS

«Είσαι πρωθυπουργός που αδιαφορεί για το περιβάλλον»: Παραίτηση-ράπισμα στον Σούνακ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 13:21
Ο Ρίσι Σούνακ βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμη κρίση
|Dan Kitwood/Pool via REUTERS

«Είσαι πρωθυπουργός που αδιαφορεί για το περιβάλλον»: Παραίτηση-ράπισμα στον Σούνακ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 13:21

Μια ακόμα (μικρή) κυβερνητική κρίση στη Βρετανία, ένα ακόμη (μεγάλο) ράπισμα για τον Ρίσι Σούνακ: Ο Ζακ Γκόλντσμιθ, υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Κλίμα και το Περιβάλλον, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για αδιαφορία στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση είναι εχθρική προς το περιβάλλον, αλλά ότι εσείς, ο πρωθυπουργός μας, είσαστε απλώς αδιάφορος», δήλωσε ο Ζακ Γκόλντσμιθ, ο οποίος είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων (Ανω Βουλή) και κατείχε το αξίωμα του υπουργού Επικρατείας για τα Υπερπόντια Εδάφη, την Κοινοπολιτεία, την Ενέργεια, το Κλίμα και το Περιβάλλον.

Στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο Twitter αναφέρει ότι η Βρετανία έχει «ορατά αποχωρήσει από την παγκόσμια σκηνή και αποσύρει τον ηγετικό μας (των Βρετανών) ρόλο στο κλίμα και τη φύση».

Αυτό αντανακλά έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τους συμβούλους της κυβέρνησης για το κλίμα, οι οποίοι δήλωσαν ότι η Βρετανία έχασε τη θέση της ως παγκόσμιας ηγετικής δύναμης στην κλιματική δράση και δεν κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα στα μέσα του αιώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...