230
| Alexandros Michailidis / SOOC

Εισαγγελική έρευνα για ανεμβολίαστη που πέθανε στον Ευαγγελισμό, αρνούμενη να διασωληνωθεί

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 11:26
|Alexandros Michailidis / SOOC

Εισαγγελική έρευνα για ανεμβολίαστη που πέθανε στον Ευαγγελισμό, αρνούμενη να διασωληνωθεί

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 11:26

Η περίπτωση της Αντιγόνης Π. απασχόλησε τη δημόσια σφαίρα, έγινε θέμα συζήτησης στα social media, και όχι μόνο, και επιτέλους κινητοποίησε και την Εισαγγελία. Είναι η περίπτωση της 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας η οποία έπασχε από Covid-19, νοσηλεύτηκε στο Nοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αρνείτο πεισματικά να διασωληνωθεί –και τελικά έχασε τη ζωή της.

Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα για τον θάνατο της 54χρονης στον «Ευαγγελισμό», η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε την Παρασκευή προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έρευνα αφορά όλα τα πρόσωπα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς, η οποία τελικά έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν ελεγχονται για πράξεις ή παραλείψεις τους, αφού ζήτησαν ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Η Αντιγόνη Π. -αρνήτρια όχι μόνο του εμβολιασμού αλλά και τις επικινδυνότητας του κορονοϊού– είχε διαγνωστεί με Covid-19 στα μέσα Αυγούστου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, όπου κάποια στιγμή το επίπεδο του οξυγόνου της οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς να προχωρήσουν στη διασωλήνωσή της. Ωστόσο όπως φαινόταν από αναρτήσεις της ασθενούς στα social media, η ίδια απαιτούσε να μη διασωληνωθεί και μάλιστα στην υπόθεση είχαν εμπλακεί ο σύζυγός της και ένας δικηγόρος. Η ασθενής κατέληξε την 1η Σεπτεμβρίου, αφού η διασωλήνωσή της είχε καταστεί δυνατή με εισαγγελική παραγγελία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...