307
Ο Ματιέ Βαλμπουενά, δεξιά, με τον δικηγόρο του στη δίκη σε βάρος του Καρίμ Μπενζεμά | REUTERS/Sarah Meyssonnier

«Ο Μπενζεμά δεν ήταν ο καλός Σαμαρείτης που θα βοηθούσε τον Βαλμπουενά»

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 21:36
Ο Ματιέ Βαλμπουενά, δεξιά, με τον δικηγόρο του στη δίκη σε βάρος του Καρίμ Μπενζεμά
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

«Ο Μπενζεμά δεν ήταν ο καλός Σαμαρείτης που θα βοηθούσε τον Βαλμπουενά»

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 21:36

Εξι χρόνια μετά το περιστατικό που έγινε αφορμή να κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον του, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου των Βερσαλιών πρότεινε την ενοχή του Καρίμ Μπενζεμά για την υπόθεση με το ροζ βίντεο του τότε συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας (και σημερινού άσου του Ολυμπιακού) Ματιέ Βαλμπουενά.

Απόντος του Μπενζεμά, που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ για τη συνενοχή του ποδοσφαιριστή σε απόπειρα εκβιασμού.

Στις 6 Οκτωβρίου 2015 ο Μπενζεμά προσπάθησε να πείσει τον Βαλμπουενά να συναντήσει τον παιδικό του φίλο Καρίμ Ζενατί. Αυτός, με τη σειρά του θα έπαιζε τον ρόλο του ενδιάμεσου για τους δύο εκβιαστές, τον Αξέλ Ανγκό και Μουσταφά Ζουάουι. Είχαν, όπως ισχυρίζονταν, στα χέρια τους ένα ροζ βίντεο με τον Βαλμπουενά και ζητούσαν χρήματα προκειμένου να το καταστρέψουν.

Ο Μπενζεμά δεν έπαιξε καθόλου τον ρόλο του Καλού Σαμαρείτη που προσπάθησε να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του, τόνισαν οι κατήγοροι που επισήμαναν ότι ο παίκτης της Ρεάλ αρχικά είχε ζητήσει από τον Τζιμπρίλ Σισέ να πείσει αυτός τον Βαλμπουενά να πληρώσει για το βίντεο. Αντιθέτως, περιέγραψαν τις «ήπιες αλλά και ύπουλες μεθόδους του» για να πείσει τον Βαλμπουενά ότι οι εκβιαστές εννοούν στα σοβαρά όσα λένε για το βίντεο.

Την υποκριτική συμπεριφορά του κατηγορούμενου τόνισε και η πολιτική αγωγή, λέγοντας ότι δεν ήταν ο καλός φίλος που βοήθησε έναν συμπαίκτη σε δύσκολη στιγμή, αλλά ένα πρόσωπο που τον πρόδωσε, οδηγώντας μάλιστα στο τέλος της καριέρας του στην εθνική ομάδα.

Στόχος του Μπενζεμά, που δεν είχε ανάγκη τα λεφτά, όπως είπε η πολιτική αγωγή, ήταν να βοηθήσει τον φίλο του Ζενατί, ο οποίος είχε στο παρελθόν πολλές καταδίκες για ναρκωτικά και κλοπές.

Για τους άλλους κατηγορούμενους της υπόθεσης, η εισαγγελία πρότεινε ποινή τεσσάρων ετών και πρόστιμο 15.000 στον Ζουάουι και 18 μηνών και 15.000 ευρώ στον Ανγκό, ο οποίος είχε υποκλέψει το βίντεο από το κινητό του ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...