190
Ο μητροπολίτης Κυθήρων είναι από τους «εξέχοντες» αρνητές του κορονοϊού και μετρά ήδη μία σύλληψη για παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας |

Εισαγγελέας για το σκοταδιστικό παραλήρημα του μητροπολίτη Κυθήρων

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 16:11
Ο μητροπολίτης Κυθήρων είναι από τους «εξέχοντες» αρνητές του κορονοϊού και μετρά ήδη μία σύλληψη για παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας
|

Εισαγγελέας για το σκοταδιστικό παραλήρημα του μητροπολίτη Κυθήρων

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 16:11

Οι αδιανόητες θεωρίες που ανέπτυξε από άμβωνος (εδώ) ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, μετά και την προβολή της οποίας έτυχαν στα μέσα ενημέρωσης.

Οπως έγινε γνωστό, με εντολή της διευθύνουσας την Εισαγγελία διενεργείται επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, η οποία ανατέθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό.

Σε ένα άνευ προηγούμενου σκοταδιστικό παραλήρημα, ο ιεράρχης βγήκε να επικαλεστεί πληροφορίες από «κύκλους στην Ιταλία», σύμφωνα με τις οποίες «το εμβόλιο παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων», απευθύνοντας δραματική έκκληση στους πιστούς να μην δεχτούν να το κάνουν.

Πρόκειται για τον ίδιο μητροπολίτη που τον περασμένο Μάρτιο είχε ανοίξει τον μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων, καλώντας τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και τη σχετική εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μένει να αποδειχθεί αν τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών θα είναι το ίδιο άμεσα και για άλλες, αντίστοιχα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ενέργειες, όπως για παράδειγμα η χθεσινή αφισοκόλληση (εδώ)  στο κέντρο Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα κάνω το εμβόλιο για τον covid-19».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...