369
| YouTube/Mega

Εισαγγελέας για τα «τάγματα» αρνητών που μπουκάρουν σε νοσοκομεία για να εμποδίσουν διασωληνώσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 13:00
|YouTube/Mega

Εισαγγελέας για τα «τάγματα» αρνητών που μπουκάρουν σε νοσοκομεία για να εμποδίσουν διασωληνώσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 13:00

Εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο για «εφόδους» «ειδικών δυνάμεων» αρνητών σε νοσοκομεία, με «αποστολή» την αποτροπή διασωληνώσεων, έδωσε η  προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Ιωακείμ Κασσωτάκη, ο οποίος και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης των αξιόποινων πράξεων της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση των μέτρων κατά του COVID και βία κατά υπαλλήλων.

Αντίστοιχη παρέμβαση υπήρξε και από τη Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης (σ.σ. για το σκέλος της υποθέσης που αφορά το νοσοκομείο «Παπανικολάου»).

Οπροϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί, εάν επαληθεύονται οι συγκεκριμένες καταγγελίες και να διακριβωθεί εάν προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της βίας κατά υπαλλήλων και της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Η παραπάνω έρευνα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Μετά τα διαδικτυακά καλέσματα και τις οδηγίες προς ασθενείς Covid-19 κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο, οι αρνητές της πανδημίας έφθασαν στο σημείο να μπουκάρουν με το «έτσι θέλω» στα νοσηλευτικά ιδρύματα, επιχειρώντας να παρέμβουν στο έργο των γιατρών και να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών.

Νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και ζητούν την παρέμβαση  της Πολιτείας.

«Είχαμε δει ομάδες ανθρώπων καθοδηγούμενες από συγκεκριμένα πολιτικά μορφώματα ακροδεξιάς προέλευσης να εισβάλλουν στα νοσοκομεία, προπηλακίζοντας ιατρούς και απειλώντας τους να μη διασωληνώνουν βαρέως πάσχοντες ασθενείς, δηλαδή πρακτικά θέλοντας να τους αφήσουν να πεθάνουν. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μία λύση», είπε στο Mega ο γενικός γραμματέας νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου.

Μία από τις τελευταίες εισβολές σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, από μέλη ομάδας αρνητών για την οποία ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα

«Οι λεγόμενοι “Αυτόχθονες Έλληνες” ήταν η ίδια ομάδα που είχε κάνει εισβολή και στο Θριάσιο», υποστήριξε ο κ. Παπανικολάου.

;

«Προπηλάκισαν υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ταυτόχρονα παραβίασαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με κίνδυνο να προκαλέσουν διασπορά της πανδημίας, και αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το σημαντικότερο, ότι συνάδελφοι υγειονομικοί δεν έχουν καμία υγειονομική κάλυψη και ακόμα και όταν δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Μανώλης Βαρδάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...