708
|

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι;

Avatar Advertorial 15 Οκτωβρίου 2021, 16:40

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι;

Avatar Advertorial 15 Οκτωβρίου 2021, 16:40

Είναι η φάση της ζωής μας που μας φέρνει μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις, τέτοιες που θα μας «ακολουθούν» χρόνια. Είναι και οι ανάγκες μας, σίγουρα οι επιθυμίες μας, που διαμορφώνουν και τους στόχους μας. Όπως το να αποκτήσουμε δικό μας σπίτι. Και το ερώτημα που συνήθως ορθώνεται μπροστά μας είναι: «Τώρα; Γιατί τώρα;».

Για να απαντήσουμε είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις σημαντικές εξελίξεις και τα δεδομένα στην ελληνική αγορά που θα επηρεάσουν την αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια.

Παρά την υψηλή μεταβλητότητα στο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας COVID-19, η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική. Τη μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, ακολουθεί τα τελευταία τριάμισι χρόνια άνοδος των εμπορικών τιμών (19%). Και όλα δείχνουν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ενώ η ανάκαμψη της οικονομίας συντηρεί την τάση.

Την ίδια στιγμή τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που σημαίνει χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ., ωστόσο οι αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων –όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά– είναι εξαιρετικά χαμηλές, σχεδόν μηδενικές. Έτσι το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα ακίνητα και αυτό επίσης οδηγεί σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα που κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας σημείωσε πτώση, πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί. Το μαρτυρούν και οι αριθμοί: οι οικοδομικές άδειες για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε σε 8.000,  παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46% από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.

Και έπειτα είναι και τα ισχυρά φορολογικά κίνητρα, όπως το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν έως το τέλος του 2022 – όλα αυτά ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας.

Με δυο λόγια, η συγκυρία φαίνεται να είναι θετική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ευρύτερο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον.

Μήπως λοιπόν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τα αποκτήσετε το δικό σας σπίτι;

Η Εθνική Τράπεζα είναι η Τράπεζα που, εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις που προσφέρει, είναι έτοιμη να σας στηρίξει για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας και να λάβετε μια απόφαση ζωής: Την απόφαση να αγοράσετε το δικό σας σπίτι.

Επισκεφθείτε το https://www.nbg.gr/ και:

  • Βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών.
  • Ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε 6 απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε 3 απλά βήματα.

Με μακρόχρονη παράδοση συνέπειας και αξιοπιστίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία στεγαστικών προγραμμάτων που προσφέρουν:

  • Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
  • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη.
  • Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις.
  • Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση.
  • Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε).
  • Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking.
  • Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο)

Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη για τα χαρακτηριστικά του δανείου που σας ταιριάζει και υποβάλετε την αίτησή σας.

Στεγαστικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη από την Εθνική Τράπεζα.

Γιατί έτσι οι περισσότεροι Έλληνες απέκτησαν το δικό τους σπίτι.

Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε και εσείς το δικό σας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...