299
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος σε ένα πιστό του ακροατήριο | REUTERS/Tom Brenner

«Είμαι ο Ντόναλντ και είμαι καλά» – σόου του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 22:29
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος σε ένα πιστό του ακροατήριο
|REUTERS/Tom Brenner

«Είμαι ο Ντόναλντ και είμαι καλά» – σόου του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 22:29

«Είμαι καλά». Αυτό τόνισε το βράδυ του Σαββάτου από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος σε πλήθος οπαδών του σε ένα ακόμη ασύμμετρο προεκλογικό σόου του προέδρου των ΗΠΑ στη σκιά της ασθένειάς του από τον κορονοϊό.

Ο Τραμπ, ο οποίος νοσηλεύτηκε προ ημερών με συμπτώματα της Covid-19, έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τότε που επέστρεψε από το νοσοκομείο, τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι αισθάνεται θαυμάσια.

Σε αυτή τη δημόσια εκδήλωση που έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση στον Λευκό Οίκο και ενώπιον ενός προσεκτικά επιλεγμένου ακροατηρίου που ανά τακτά χρονικά διαστήματα απαιτούσε «Τέσσερα χρόνια ακόμα!», ο Τραμπ διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι ο κορονοϊός «θα εξαφανιστεί» πολύ σύντομα και μάλιστα υποστήριξε ότι «αρχίζει να εξαφανίζεται».

Αρχικά εμφανίστηκε φορώντας μάσκα, αλλά μετά επιδεικτικά την έβγαλε, για να μιλήσει στους οπαδούς του.

«Θέλω να ξέρετε ότι το έθνος μας θα νικήσει αυτόν το φρικτό κινεζικό ιό» επέμεινε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος σε μια προσπάθεια να βρει έναν χρήσιμο εχθρό για να καλύψει τις δικές του ανεπάρκειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, θυμίζει ότι ο κορονοϊός ήρθε από την Κίνα.

«Παράγουμε θεραπείες και ισχυρά φάρμακα, θεραπεύουμε τους ασθενείς, θα το ξεπεράσουμε και το εμβόλιο θα έρθει πολύ, πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ», διαβεβαίωσε.

«Η επιστήμη και η ιατρική θα εξαλείψουν τον κινεζικό ιό μια για πάντα. Θα τον ξεφορτωθούμε από όλο τον κόσμο. Βλέπετε τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, στον Καναδά…, όμως αυτό θα εξαφανιστεί, αρχίζει να εξαφανίζεται και τα εμβόλια θα βοηθήσουν», εκτίμησε.

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει. Προς το παρόν όμως, οι ΗΠΑ θρηνούν 214.000 θύματα από την πανδημία και μόλις την Παρασκευή καταγράφηκαν 915 επιπλέον νεκροί…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...