186
Οι φλεγόμενοι Δίδυμοι Πύργοι λίγα λεπτά μετά την επίθεση | REUTERS/Sara K. Schwittek/File Photo

Είκοσι χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο θύματα

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 19:02
Οι φλεγόμενοι Δίδυμοι Πύργοι λίγα λεπτά μετά την επίθεση
|REUTERS/Sara K. Schwittek/File Photo

Είκοσι χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο θύματα

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 19:02

Δύο δεκαετίες από τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, στη Νέα Υόρκη, το 40% των θυμάτων παραμένει αταυτοποίητο, ένα ποσοστό που πάντως ελαττώνεται με βραδείς ρυθμούς.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έγινε γνωστή η ταυτότητα άλλων δύο θυμάτων, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 20 ετών από την επίθεση.

Πρόκειται για τη Ντόροθι Μόργκαν και έναν άνδρα τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά κατόπιν παράκλησης της οικογένειάς του. Τα δείγματα DNA είχαν ληφθεί το 2001, για τη γυναίκα, και το 2001, 2002 και 2006 για τον άνδρα.

Με αυτά τα δύο θύματα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται σε 1.647 από τους 2.753 που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη. Αλλοι 1.106 παραμένουν αγνώστων στοιχείων, ανέφερε ο Guardian.

Η υπόσχεση των Αρχών είναι ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα να αποδώσουν τους νεκρούς στις οικογένειές τους και ότι για αυτό τον σκοπό θα αξιοποιήσουν κάθε μέσο της τεχνολογίαας, τόνισε η Μπάρμπαρα Σάμσον από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Στη Νέα Υόρκη με την πρόσκρουση των αεροσκαφών στους Δίδυμους Πύργους, στην Ουάσινγκτον κατά την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο Πεντάγωνο, αλλά και στο αεροσκάφος που προσέκρουσε στην Πενσυλβάνια, σκοτώθηκαν συνολικά 2.977 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...