425
| YouTube/CreativeProtagon

To jet-ski του Μακρόν τον βάζει σε μπελάδες

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2023, 18:20
|YouTube/CreativeProtagon

To jet-ski του Μακρόν τον βάζει σε μπελάδες

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2023, 18:20

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει διακοπές στα νότια της Γαλλίας και κάποιοι παπαράτσι τον φωτογράφισαν να κάνει jet-ski. Πού είναι το κακό, θα ρωτήσετε. Ανάλογα από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς. Από τη σκοπιά των οικολόγων, πάντως, αυτό ισούται περίπου με έγκλημα.

Ο γάλλος πρόεδρος πέρυσι έγινε και πάλι στόχος των οικολογικών οργανώσεων, όταν έκανε βόλτες στη Μεσόγειο με ένα ίδιο jet-ski, καθώς αυτού του είδους τα σκάφη καταναλώνουν πολύ περισσότερο πετρέλαιο ανά χιλιόμετρο από ό,τι τα αυτοκίνητα.

Η Σαρντίν Ρουσό, βουλευτής του ευρωοικολογικού Πράσινου κόμματος, είχε πει τότε, σύμφωνα με τους Times: «Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο Μακρόν δεν κατανοεί την κλιματική αλλαγή. Και στις ημέρες μας είναι εγκληματικό να μην την κατανοεί κάποιος».

Οι υποστηρικτές του Μακρόν είπαν ότι τα σχόλια αυτά είναι απλώς «μια ακόμη προσπάθεια για να τραβήξει επάνω της τη δημοσιότητα». Ο ίδιος ο Μακρόν δεν φαίνεται να ταράχτηκε πολύ από την κριτική που δέχτηκε πέρυσι. Φέτος, μόλις δύο ημέρες μετά την άφιξή του στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, το προεδρικό θέρετρο στη γαλλική Ριβιέρα, για τις καλοκαιρινές του διακοπές, εθεάθη να κόβει βόλτες με το jet-ski του. Το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι το ίδιο πετρελαιοκίνητο Yamaha που χρησιμοποιούσε συχνά και πέρυσι.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων έχει περιγράψει την κλιματική αλλαγή ως «τη μάχη του αιώνα» και επιμένει ότι είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Εμανουέλ Μακρόν.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει απορρίψει σχεδόν όλες τις δράσεις που του έχουν προταθεί, λέγοντας πριν από τρία χρόνια ότι δεν θέλει να ακολουθήσει «το μοντέλο των Αμις», μιας χριστιανικής ομολογίας στις ΗΠΑ, πιστής στην αναβαπτιστική προτεσταντική παράδοση, που απορρίπτει κάθε σύγχρονη τεχνολογία.

Ο Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι στο Μπρεγκανσόν, από τότε που ο πρώτος ανέλαβε την προεδρία το 2017. Οι περισσότεροι από τους προκατόχους του απέφευγαν το μέρος: Ο Ζακ Σιράκ (πρόεδρος από το 1995 ως το 2007), έλεγε ότι βρίσκει το μέρος «βαρετό», ενώ ο Φρανσουά Ολάντ (2021-2017) παραπονιόταν ότι εκεί ένοιωθε «φυλακισμένος»

Ο Μακρόν προέβη σε βελτιώσεις των δομών και έφτιαξε στο θέρετρο πισίνα, με κόστος 35.000 ευρώ. Οι βοηθοί του λένε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τα ζητήματα του κράτους στις διακοπές του. Ο ίδιος έχει πει στην εφημερίδα Le Figaro ότι «το Μπρεγκανσόν είναι ένα Μέγαρο των Ηλυσίων στη Μεσόγειο, στο οποίο μπορώ να εργάζομαι».

Το ζευγάρι, παρόλα αυτά, βρίσκει χρόνο και για ιδιωτικές στιγμές. Πριν από λίγες μέρες οι δημοσιογράφοι τους «τσάκωσαν» να τρώνε παγωτό (σοκολάτα για τον Μακρόν, γιαούρτι για τη Μπριζίτ) στο κοντινό Λαβαντού, ενώ απόλαυσαν και ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στο εστιατόριο Le Cabasse, στην πόλη Μπορμ-λε-Μιμοζά. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, έφαγαν μεσογειακή κουζίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...