217
| INTIMENEWS

Ειδικό Δικαστήριο: Ενοχος για δύο παραβάσεις καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2023, 18:07
|INTIMENEWS

Ειδικό Δικαστήριο: Ενοχος για δύο παραβάσεις καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2023, 18:07

Ενοχος, κατά πλειοψηφία, για δύο παραβάσεις καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο το Σάββατο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αντίθετα, οι ανώτατοι δικαστές κήρυξαν αθώο ομόφωνα τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και αθώο επίσης κατά πλειοψηφία για άλλες τρεις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Η καταδίκη του, έγραψε η Ιωάννα Μάνδρου στο kathimerini.gr, ήρθε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου που αφορούσε σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Eπίσης, κρίθηκε ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι δέχθηκε πιέσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλα.

Κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη ότι παρενέβη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για υποθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και την υπόθεση του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου.

Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε στον κ. Παπαγγελόπουλο χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Η χρηματική ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.

Η Ελένη Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5.

Σε δηλώσεις της μετά την απόφαση του δικαστηρίου η κυρία Τουλουπάκη τόνισε ότι: «σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...