336
Ο Πέρι ήταν πολύ αγαπητός μετά την ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ, στα «Φιλαράκια» | REUTERS/Mike Segar/File Photo

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 21:54
Ο Πέρι ήταν πολύ αγαπητός μετά την ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ, στα «Φιλαράκια»
|REUTERS/Mike Segar/File Photo

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 21:54

Πέντε άτομα διώκονται από τις αμερικανικές Αρχές ως εμπλεκόμενα στον θάνατο του σταρ της σειράς «Φιλαράκια» (Friends) Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2023 ύστερα από χρήση κεταμίνης – ισχυρού ηρεμιστικού που διακινείται και μέσω παράνομων οδών. Ο ηθοποιός είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει τη λήψη κεταμίνης στο πλαίσιο θεραπείας για κατάθλιψη αλλά στη συνέχεια εθίστηκε στην ουσία.

«Η έρευνα για το θάνατο του ηθοποιού αποκάλυψε την ύπαρξη ενός εκτεταμένου παράνομου εγκληματικού δικτύου, υπεύθυνου για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι και σε άλλους. Οι κατηγορούμενοι αυτοί επωφελήθηκαν από τα προβλήματα εθισμού του για να πλουτίσουν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάρτιν Εστράντα.

Ο εισαγγελέας της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνιας Μάρτιν Εστράντα στην συνέντευξη Τύπου για όσα αποκάλυψε η ποινική σχετικά με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. REUTERS/David Swanson

Σύμφωνα με τον Εστράντα, ο προσωπικός βοηθός του, δύο γιατροί και μια ντίλερ ναρκωτικών γνωστή ως η «βασίλισσα της κεταμίνης», οι οποίοι έχουν συλληφθεί, επωφελήθηκαν από τις αδυναμίες του. Εδωσαν παράνομα στον Μάθιου Πέρι περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Συνελήφθησαν η Τζασβίν Σανγκά, η οποία αναφέρεται ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», ο Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια, ο επίσης γιατρός Μαρκ Τσάβεζ, ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού, Κένενθ Ιγουάμασα, και ένα άλλο άτομο, που ονομάζεται Έρικ Φλέμινγκ.

Ο ένας από τους γιατρούς, ο Πλασένθια, κινδυνεύει με κάθειρξη έως 120 ετών. Ο εισαγγελέας ανέφερε την κυνικότητα με την οποία ο εν λόγω γιατρός αντιμετώπιζε τον ηθοποιό. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο κρετίνος», είχε γράψει για τον Πέρι σε ένα SMS το Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Πέρι είχε περιγράψει τα προβλήματα του εθισμού του με λεπτομέρειες στα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» (Φίλοι, Εραστές και το Μεγάλο, Τρομερό Πράγμα). Εγραψε ότι είχε παρακολουθήσει 6.000 συνεδριάσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, είχε πάει 15 φορές σε κλινική απεξάρτησης και ξόδεψε περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...