209
|

Tανάγρα: Eγκατάλειψη Mirage 2000-5 – Σώα η πιλότος

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 14:48

Tανάγρα: Eγκατάλειψη Mirage 2000-5 – Σώα η πιλότος

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 14:48

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 14.00 της Δευτέρας στη Τανάγρα, έπειτα από εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 από την ιπτάμενη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, λίγα μόλις λεπτά μετά την προσγείωσή του, επιστρέφοντας από εκπαιδευτική πτήση.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η υποσμηναγός ανέφερε ένδειξη φωτιάς στον κινητήρα και ακολούθως αφού έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ζήτησε και έλαβε άδεια για εγκατάλειψη του αεροσκάφους το οποίο εξήλθε του διαδρόμου προσγείωσης για μερικά μέτρα, χωρίς ωστόσο να υποστεί ζημιές στο ριναίο σκέλος.

Η ιπτάμενη της ΠΑ μεταφέρθηκε προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ το Mirage 2000-5 φέρει μικρές μόνο ζημιές, η επισκευή των οποίων αποτελεί ζήτημα λίγων ημερών.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μιλά πάντως για «ιπτάμενο»:

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Από το ΓΕΑ επιβεβαιώθήκε τέλος, ότι το Mirage βγήκε εκτός διαδρόμου προσγείωσης και πως δεν υπήρξε οιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά.

Το αεροσκάφος φέρει μικρές μόνο ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευαστούν εντός της Μονάδας, διευκρινίζεται σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...