343
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφυγε από τη ζωή ο ξενοδόχος Γιάννης Σμπώκος

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 15:17
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφυγε από τη ζωή ο ξενοδόχος Γιάννης Σμπώκος

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 15:17

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε τη Δευτέρα ο ξενοδόχος Γιάννης Σμπώκος – ένας από τους σημαντικότερους ξενοδόχους της Κρήτης με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του ποιοτικού κρητικού τουρισμού.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο προσωπικό των επιχειρήσεων του εκλιπόντος, το διοικητικό συμβούλιο της  Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο αείμνηστος Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους κρητικούς ξενοδόχους με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του ποιοτικού Κρητικού Τουρισμού. Υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον κλάδο επί δεκαετίες. Ηταν από τους ιδρυτές του Συνδέσμου μας. Η παρουσία του “στόλιζε” κάθε μας εκδήλωση, και ήταν οδηγός για τις επόμενες γενιές ξενοδόχων. Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και αγάπη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

Σε ψήφισμά του το Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης αναφέρει:

«Με το άγγελμα του θανάτου  του Γιάννη Β. Σμπώκου, εκ των πρωτεργατών του Τουρισμού της Κρήτης αγαπημένου Συνεργάτη και Φίλου ,βραβευμένου από τον Σύνδεσμό μας για την μεγάλη προσφορά του, στον Τουρισμό.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας Συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε

Να παρευρεθεί ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ., στην κηδεία
Να κατατεθεί στεφάνι

Να κατατεθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας  το ποσό των 500,00 ευρώ για την  ενίσχυση του έργου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου»

Από την πλευρά του ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων επισημαίνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Παγκρήτιου Σύλλογου Διευθυντών Ξενοδοχείων εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Γιάννη Σμπώκου πρωτοπόρο του τουρισμού της Κρήτης, άξιου επιχειρηματία και σπουδαίου άνθρωπου.

Ο Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sbokos Hotel Group, σήμερα Pháea, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχτισε μερικά από τα σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους και συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Δημοτικός Σύμβουλος. 

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την πολύτιμη προσφορά του στον τουρισμό και στον τόπο μας»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...