181
|

Εφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος Ελλη Παπαγεωργακοπούλου

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2021, 20:42

Εφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος Ελλη Παπαγεωργακοπούλου

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2021, 20:42

H διακεκριμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, η οποία είχε υπογράψει δεκάδες παραστάσεις στο θέατρο από τη δεκαετία του ΄90, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου είχε γεννηθεί στην Αθήνα  και είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και στην Ανώτατη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο Διονύση Φωτόπουλο.

Από το 1996 έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από 60 θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε συνεργαστεί στο θέατρο με σκηνοθέτες όπως ο Θωμάς Μοσχόπουλος, από το θέατρο «Αμόρε» του οποίου είχε ξεκινήσει την καριέρα της, ο Λευτέτης Βογιατζής, η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Νίκος Καραθάνος. Ακόμη συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σχεδίασε ακόμη τα κοστούμια για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και για τον διαγωνισμό της Eurovision το 2006.

Συνεργάστηκε ακόμη με τον Γιώργο Λάνθιμο στις ταινίες που σκηνοθέτησε στην Ελλάδα, μεταξύ τους και τον βραβευμένο «Κυνόδοντα» το  2009.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...