175
Φωτογραφία από τη χειραψία Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο τον περασμένο Δεκέμβριο | Reuters

Ευχές Μητσοτάκη για ταχεία ανάρρωση στον Μπόρις Τζόνσον – τηλεδιάσκεψη με Σχοινά

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 16:35
Φωτογραφία από τη χειραψία Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο τον περασμένο Δεκέμβριο
|Reuters

Ευχές Μητσοτάκη για ταχεία ανάρρωση στον Μπόρις Τζόνσον – τηλεδιάσκεψη με Σχοινά

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 16:35

Ευχές για ταχεία και πλήρη ανάρρωση έστειλε μέσω Twitter o Πρωθυπουργός στον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται από την Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σεντ Τόμας», χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Αμεση ήταν η απάντηση της πρεσβευτού του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, η οποία και ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θερμές ευχές.

Στεκόμαστε «μαζί» με την Ελλάδα (η βρετανίδα διπλωμάτης χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη στο σχετικό tweet της) και όλους τους διεθνείς εταίρους απέναντι στον Covid – 19, συμπλήρωσε η κυρία Σμιθ στο ευχαριστήριο μήνυμά της προς τον Πρωθυπουργό.

Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης τηλεδιάσκεψη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι πολύπλευρες επιπτώσεις της πανδημίας και οι στρατηγικές αντιμετώπισής τους, με συντονισμένες δράσεις και μέτρα για τη δυναμική επανεκκίνηση των οικονομιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη στήριξης του τουρισμού – τομέα εξαιρετικά κρίσιμου για την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...