254
Το αεροπλανοφόρο Roosevelt κατά την άφιξη του σε λιμάνι του Βιετνάμ τον Μάρτιο | REUTERS/Kham/File Photo

Εφτασαν τα 1.000 τα κρούσματα κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο «Ρούσβελτ»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 08:45
Το αεροπλανοφόρο Roosevelt κατά την άφιξη του σε λιμάνι του Βιετνάμ τον Μάρτιο
|REUTERS/Kham/File Photo

Εφτασαν τα 1.000 τα κρούσματα κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο «Ρούσβελτ»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 08:45

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Theodore Roosevelt» έφτασε τα 969, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Ως σήμερα, ένας ναύτης έχει πεθάνει και 14 μέλη του πληρώματος έχουν ιαθεί.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη νήσο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το ξέσπασμα πάνω στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο μετατράπηκε σε πολιτική σύγκρουση στις ΗΠΑ, αφού αποκαλύφθηκε πως ο κυβερνήτης του, ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ, ζητούσε με επείγουσα επιστολή του βοήθεια από την ιεραρχία, καθώς ο κορονοϊός εξαπλωνόταν με γοργούς ρυθμούς στο πλοίο του. Η επιστολή διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης και ο κυβερνήτης απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στις αρχές Απριλίου.

Μετά την αμφιλεγόμενη απομάκρυνση του αξιωματικού, ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού Τόμας Μόντλι αναγκάστηκε με τη σειρά του να παραιτηθεί, όταν διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης ηχητικό απόσπασμα ομιλίας του κατά τη διάρκεια της οποίας επέπλητε τον αξιωματικό απευθυνόμενος στο ίδιο του το πλήρωμα, αποκαλώντας τον ανόητο.

Οταν ο Κροζίερ κατέβηκε από το πλοίο, το πλήρωμά του τον τίμησε επευφημώντας τον παρατεταμένα. Ο πλοίαρχος επαινείται από αρκετούς στις ΗΠΑ διότι ανέλαβε πρωτοβουλία και δεν δίστασε να θέσει την καριέρα του σε κίνδυνο για να προστατεύσει τα σχεδόν 5.000 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων υπό τη διοίκησή του.

Ωστόσο από την πολιτική σύγκρουση, ο Λευκός Οίκος, που επίσης καταφέρθηκε κατά του πλοιάρχου, μάλλον θα βγει ηττημένος. Το Ναυτικό τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης του πλοιάρχου στη διοίκηση του αεροπλανοφόρου.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει βρεθεί στο μεταξύ αντιμέτωπο με ξέσπασμα πάνω σε δεύτερο πολεμικό, το «USS Kidd», στο οποίο είχαν αναφερθεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα ως χθες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...