257
Η συναγωγή λειτουργεί στον επάνω όροφο του εστιατορίου στου Ψυρρή | INTIMEnews

Εύσημα ΚΙΣΕ σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για την αποτροπή του χτυπήματος κατά εβραϊκών στόχων

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2023, 12:02
Η συναγωγή λειτουργεί στον επάνω όροφο του εστιατορίου στου Ψυρρή
|INTIMEnews

Εύσημα ΚΙΣΕ σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για την αποτροπή του χτυπήματος κατά εβραϊκών στόχων

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2023, 12:02

Την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών Ασφαλείας της χώρας εξήρε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο προς την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, «για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων, σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας».

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», υπογραμμίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, που απέστειλε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ επαναλαμβάνεται ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής».

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στις ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη των δύο Πακιστανών εξέφρασε στην κάμερα της ΕΡΤ ραβίνος που βρέθηκε το πρωί στο συγκεκριμένο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή, προκειμένου να προσευχηθεί.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι χθες, που ήρθα εδώ να προσευχηθώ, απειλούνταν η ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Ανθρωποι σε όλον το κόσμο έχουν πληροφορηθεί τι συνέβη εδώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές με τη συνδρομή των Ισραηλινών αυτοί οι δύο φριχτοί άνθρωποι που ήθελαν να καταστρέψουν ανθρώπινες ζωές».

Οπως είπε, σε καθημερινή βάση επισκέπτονται το εστιατόριο (στον όροφο του οποίου λειτουργεί και η συναγωγή) περί τα 70 με 80 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...