410
Ενα χρόνο μετά την επίθεση, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, οι επιζώντες του μακελειού στη Φλόριντα μετέχουν σε εκδήλωση μνήμης | EPA/CRISTOBAL HERRERA

Εφιάλτης δίχως τέλος: Αυτοκτόνησαν τρεις επιζήσαντες των μακελειών σε αμερικανικά σχολεία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 15:15
Ενα χρόνο μετά την επίθεση, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, οι επιζώντες του μακελειού στη Φλόριντα μετέχουν σε εκδήλωση μνήμης
|EPA/CRISTOBAL HERRERA

Εφιάλτης δίχως τέλος: Αυτοκτόνησαν τρεις επιζήσαντες των μακελειών σε αμερικανικά σχολεία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 15:15

Φαινομενικά είναι δύο περιστατικά ασύνδετα μεταξύ τους. Ομως τα συνδέει ένας κοινός εφιάλτης. Αυτός των μακελειών στα αμερικανικά σχολεία. Που αφήνουν τραύματα ανοιχτά στην ψυχή της αμερικανικής κοινωνίας: Δύο έφηβοι που επιβίωσαν από την επίθεση ενόπλου στη Φλόριντα τον Φεβρουάριο του 2018 (εδώ) και ο πατέρας ενός κοριτσιού που είχε χάσει τη ζωή του στο δημοτικό Σάντι Χούκ στο Κονέκτικατ το 2012 έβαλαν τέλος στη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στις ΗΠΑ!

Τα περιστατικά, που αντιμετωπίζονται όλα από τις Αρχές ως αυτοκτονίες, φέρνουν στο προσκήνιο τα ψυχικά τραύματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο όσοι ήταν παρόντες και παρούσες στις επιθέσεις, αλλά και οι στενοί συγγενείς που πρέπει να διαχειριστούν την απώλεια  των οικείων τους.

Η Σίντνεϊ Αϊέλο (BuzzFeed)

Την Κυριακή 17 Μαρτίου έβαλε τέλος στη ζωή της η 19χρονη Σίντνεϊ Αϊέλο, η οποία βρισκόταν στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενόπλου που σκότωσε 17 εφήβους στις 14 Φεβρουαρίου του 2018. Ενα από τα θύματα ήταν η στενή της φίλη, η Μίντοου Πόλακ.

Η Αϊέλο είχε διαγνωστεί με μετατραυματικό σοκ που της προκάλεσε η επίθεση και δυσκολευόταν να παρακολουθήσει τα μαθήματα του κολεγίου γιατί φοβόταν την παραμονή της σε αίθουσα διδασκαλίας.

Το περασμένο Σάββατο, στις 23 Μαρτίου, η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει το θάνατο ενός μαθητή από το ίδιο λύκειο. Οι πρώτες ενδείξεις, όπως σημειώνει το Buzzfeed μιλούν για αυτοκτονία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επέζησαν έλεγαν ότι τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την δολοφονική επίθεση, παρά το ότι είχαν στη διάθεσή τους υποστηρικτικές δομές ενώ και το προσωπικό είχε περάσει από σεμινάρια για να τους βοηθήσει.

Ο Ρίτσμαν με την κόρη του που χάθηκε στη σφαγή στο δημοτικό Σάντι Χουκ

Μόλις χθες Δευτέρα βρέθηκε νεκρός ο Τζέρεμι Ρίτσμαν, που είχε χάσει την κόρη του Αβιέλ στη σφαγή στο δημοτικό Σάντι Χουκ το 2012 κατά την οποία δολοφονήθηκαν 20 παιδιά και έξι ενήλικες.

Ο Ρίτσμαν, που ήταν νευροφαρμακολόγος, είχε ιδρύσει στη μνήμη της κόρης του ένα ίδρυμα για την πρόληψη της βίας και για την έρευνα στον εγκέφαλο ώστε να αποκαλύψει αλλοιώσει που εξηγούν τη βίαιη συμπεριφορά.

Ηταν ακόμη, αναφέρει το NBC, ένας από τους πολλούς γονείς που είχαν μηνύσει τον ακροδεξιό, συνωμοσιολόγο ραδιοφωνικό παραγωγό Αλεξ Τζόουνς, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η σφαγή στο Σάντι Χουκ ήταν απάτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...