526
| Alexandros Alamaniotis / SOOC

Χαλάει ο καιρός: «Ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με νέα βαριά κακοκαιρία»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 11:04
| Alexandros Alamaniotis / SOOC

Χαλάει ο καιρός: «Ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με νέα βαριά κακοκαιρία»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 11:04

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά το «καλοκαίρι» των τελευταίων ημερών, με πολλές βροχές που θα επηρεάσουν δυστυχώς και τη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία.

Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από την ερχόμενη εβδομάδα και ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με μια κακοκαιρία τύπου «Daniel» αλλά όχι στην ίδια ένταση:

«Πάμε, πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας Daniel που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας», προειδοποίησε ο κ. Μαρουσάκης.

«Σε αντίθεση πάντως με την Daniel», διευκρίνισε, «δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Aκολουθεί η πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Πέμπτη έως και την Κυριακή:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-09-2023

Αραιές νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-09-2023
Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-09-2023
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολλές περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-09-2023
Στα ανατολικά και τα νότια γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...