149
Ο Yπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eνωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ (αριστερά), η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν μπροστά σε μια τούρτα στις Βρυξέλελς για την 50ή επέτειο από την πρώτη άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου. | EPA/OLIVIER HOSLET

ΕΕ: Πρόσκληση στην Τουρκία για τα 20 χρόνια της μεγάλης διεύρυνσης

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2024, 20:18
Ο Yπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eνωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ (αριστερά), η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν μπροστά σε μια τούρτα στις Βρυξέλελς για την 50ή επέτειο από την πρώτη άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου.
|EPA/OLIVIER HOSLET

ΕΕ: Πρόσκληση στην Τουρκία για τα 20 χρόνια της μεγάλης διεύρυνσης

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2024, 20:18

Η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί περισσότερο με την Τουρκία, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε στενότερη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, να αποφύγουμε τις αντιπαραθέσεις και να αυξήσουμε τη συνεργασία. Για αυτό πρέπει να επικοινωνήσουμε με την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη το Κυπριακό», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ, μετά την άτυπη συνάντηση «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Anadolu.

«Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την Τουρκία και να εργαστούμε σε τομείς όπου τα συμφέροντά μας συγκλίνουν και να αποφύγουμε τις εντάσεις», είπε.

Η Λαμπίμπ, ως εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας του συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, είπε ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, θα προσκληθεί να γιορτάσει την 20ή επέτειο της μεγαλύτερης διεύρυνσης της ΕΕ στην Ιστορία της.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...