165
Η προπαγάνδα προς ενίσχυση του εθνικού φρονήματος και της πίστης στο στράτευμα συνεχίζεται στους δρόμους της Μόσχας | REUTERS/Evgenia Novozhenina

EE: Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – «Θα κάνουμε το Κρεμλίνο να πληρώσει»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 12:34
Η προπαγάνδα προς ενίσχυση του εθνικού φρονήματος και της πίστης στο στράτευμα συνεχίζεται στους δρόμους της Μόσχας
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

EE: Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – «Θα κάνουμε το Κρεμλίνο να πληρώσει»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 12:34

Τη συμφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επί νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας –την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα η Τσεχική Προεδρία της ΕΕ– χαιρέτισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Οι πρεσβευτές έφθασαν σε πολιτική συμφωνία επί νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σε μία ισχυρή απάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τον Πούτιν», ανακοίνωσε η Τσεχική Προεδρία (δείτε το σχετικό tweet πάνω), για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η αντίδραση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Κινηθήκαμε γρήγορα και αποφασιστικά. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τα ψευδο-δημοψηφίσματα του Πούτιν ούτε κανενός είδους προσάρτηση εδαφών στην Ουκρανία», έγραψε με τη σειρά της, σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμηνύοντας:

«Θα κάνουμε το Κρεμλίνο να πληρώσει, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε».

Τα ονόματα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο κυρώσεων θα δημοσιευθούν την Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ.

Πρόκειται για το όγδοο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...