325
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε «δείξει» Αχτσόγλου και το βράδυ του α' γύρου, μετά το μεγάλο προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη | Menelaos Myrillas / SOOC

«Εδειξε» (ξανά) Αχτσιόγλου ο Τσακαλώτος

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 22:36
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε «δείξει» Αχτσόγλου και το βράδυ του α' γύρου, μετά το μεγάλο προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Εδειξε» (ξανά) Αχτσιόγλου ο Τσακαλώτος

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 22:36

Σε νέα δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με φόντο το κλίμα αυξανόμενης πόλωσης ανάμεσα στα στρατόπεδα της πρώην υπουργού Εργασίας και του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει του β’ γύρου των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια.

»Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις. Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την Κυριακή τερμάτισε τρίτος (8,93%) στην πρώτη αναμέτρηση για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

«Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: “ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με”.

»Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» προσέθεσε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του ήδη από το βράδυ του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική –η έμφαση στο πρόσωπο και την εικόνα– έχει διεισδύσει ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Εναντι στην ουσία της πολιτικής. Είναι προφανές ότι στη συνέχεια θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της κάλπης, η οποία έδινε σαφές προβάδισμα στον εξ ΗΠΑ ορμώμενο επιχειρηματία.

Η νέα τοποθέτηση στήριξης στην υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου ήρθε το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δήλωση στήριξης Κασσελάκη από τον Νίκο Παππά.

Τη Δευτέρα, επικριτική θέση έναντι της υποψηφιότητας Κασσελάκη είχε λάβει και ο «πέμπτος» της πρώτης εκλογικής μάχης της Κυριακής, Στέφανος Τζουμάκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...