451
Παρά την απόπειρα οικειοποίησης του «ελληνικού καλοκαιριού» από την ηγεσία τους, οι τούρκοι τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά και ψηφίζουν Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας |

ΕΔΕ στο υπ. Ανάπτυξης για την κατοχύρωση του «Turkaegean»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 13:36
Παρά την απόπειρα οικειοποίησης του «ελληνικού καλοκαιριού» από την ηγεσία τους, οι τούρκοι τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά και ψηφίζουν Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας
|

ΕΔΕ στο υπ. Ανάπτυξης για την κατοχύρωση του «Turkaegean»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 13:36

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης {ΕΔΕ), κατ’ εντολή του αρμόδιου υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με την κατοχύρωση του όρου «Turkaegean» από τους Τούρκους για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όπου μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για αδικαιολόγητη ολιγωρία υπηρεσιών του υπουργείου.

Οπως μάλιστα επισημαίνεται από τη Χ. Τρικούπη, ο φορέας που κατοχύρωσε τον όρο «Turkaegean» είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, με έδρα το Alicante της Ισπανίας και όχι κάποιο «ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την Τρίτη (εδώ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλωστε -σημειώνεται-  εκπρόσωπος της χώρας μας συμμετέχει και στο διοικητικό του συμβούλιο της EUIPO, όπως συμβαίνει και με τους άλλους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECDC, EUROPOL και FRONTEX).

Kαι ενώ η αίτηση δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμία απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος, καταληγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ΕΔΕ έχει αναλυτικά ως εξής:

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

 Κικίλιας: Η Ελλάδα θα προσβάλει την απόφαση για το Turkaegean

Σε συνέχεια της σχετικής ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια σε αυτή τη διαδικασία».

«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια. Η χώρα μας θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά φόρα, θα υπερασπίσει τη θέση της στην Αμερική και σε όλες τις χώρες», ανέφερε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Αυτή η κίνηση -παρατήρησε- αντίκειται στην ηγεσία τους και στον τρόπο με τον οποίον χειρίζονται τα πράγματα, καθώς οι Τούρκοι ταξιδιώτες και τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά, τη Μυτιλήνη και την Κω και τη Χίο και τη Σάμο και ψηφίζουν Ελλάδα. Οπότε αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν οι έχοντες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις ανάλογες συμπεριφορές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...