145
Ο χάρτης επικινδυνότητας χωρών της Ευρώπης στις 22 Οκτωβρίου | ECDC

ECDC: Χαμηλά έως μέτρια τα επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 12:01
Ο χάρτης επικινδυνότητας χωρών της Ευρώπης στις 22 Οκτωβρίου
|ECDC

ECDC: Χαμηλά έως μέτρια τα επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 12:01

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη αξιολόγηση για τις χώρες της Ευρώπης που έκανε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου, σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το ECDC αποτυπώνει δύο σημαντικά δεδομένα, τον ρυθμό μετάδοσης της νόσου και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, στον χάρτη της 22ης Οκτωβρίου, η Νότια Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο.

Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ηπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί υψηλού κινδύνου.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με εξαίρεση να αποτελούν ορισμένες στην κεντρική-βόρεια ήπειρο, οι οποίες είναι μέτριου κινδύνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...